/

Augmenta un 400% la collita d’oliva a Mallorca

Els productors d'oliva de taula n'han collit més de 28 tones, mentre que el 2022 en aquesta època no arribaven a les 7 tones

La campanya de la denominació d’origen protegida (DOP) Oliva de Mallorca està resultant millor del que s’esperava pel que fa al volum d’entrada d’oliva de taula per als obradors inscrits. El motiu és que se n’han rebut 28.630 kg, en contraposició als 6.747 kg lliurats en el mateix període de l’any passat, el que suposa un augment de la collita de més d’un 400%.

Els obradors inscrits ja han rebut més de 28 tones d’oliva, mentre que en les mateixes dates de 2022 per aquestes dates encara no havien arribat a les 7 tones. El distintiu de la DOP Oliva de Mallorca empara olives de la varietat mallorquina procedents d’olivars centenaris de la Serra de Tramuntana.

Si no hi ha res que alteri la recol·lecció, probablement aquesta campanya de l’oliva de taula verda es tancarà amb les millors dades dels darrers quatre anys.

L’origen de la irregularitat en la producció prové marcat caràcter anyívol dels arbres de la varietat mallorquina –que alternen anys de molta producció amb altres n’hi ha molt poca o que gairebé és nul·la – factor que, juntament a la complexitat del maneig de l’olivar de muntanya a què s’enfronten els productors, el seu sabor característic i qualitat, fan de l’oliva que té el distintiu DOP Oliva de Mallorca un producte singular.

Avui dia, el segell de qualitat té més d’un centenar d’olivicultors que mantenen productius devers 80.000 oliveres centenàries de la varietat mallorquina, localitzades en la Serra de Tramuntana i tres elaboradorsCooperativa de Sóller, Son Mesquidassa i Son Moragues.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat