/

Avantatges i inconvenients de les fregidores d’aire

Les fregidores d'aire o air fryer són un petit electrodomèstic de funcionament similar al d'un petit forn de convicció i que permet fregir aliments sense haver de submergir els aliments en grans quantitats d'oli com ocorre amb altres fregidores

Eva Remolina – AMIC

Les fregidores d’aire o air fryer són un petit electrodomèstic de funcionament similar al d’un petit forn de convicció i que permet fregir aliments sense haver de submergir els aliments en grans quantitats d’oli com ocorre amb altres fregidores.

Però no solament permeten fregir, sinó que també couen i fins i tot hi ha models que enfornen.

Els avantatges que ofereixen aquests aparells són nombrosos:

  • L’oli que necessiten és mínim, concretament fins a un 75% menys que les convencionals, per la qual cosa l’estalvi de diners és significatiu.
  • Els aliments cuinats són més saludables, perquè no cal usar tant d’oli.
  • Tenen una estètica més moderna.
  • Són senzilles d’utilitzar.
  • Es poden programar, i inclús algunes marques ofereixen models amb connexió wifi o que poden activar-se amb el telèfon intel·ligent o per veu, amb assistents com el de Google o Alexa, pel que no s’ha d’estar pendents de la cocció.
  • No esquitxen oli.
  • No hi ha risc de que el menjar es cremi.
  • Eliminen l’olor i el fum en la cuina.
  • S’escalfen automàticament, per la qual cosa no és necessari esperar un temps al fet que l’oli estigui a punt.
  • Els aliments es couen de manera homogènia.

No obstant això, també presenten algun inconvenient:

  • Ocupen espai.
  • Solen ser de mida més aviat petita, motiu pel qual, segons el model que tinguem, no permet fer grans quantitats de menjar.
  • El sabor i la textura dels aliments no és el mateixque el d’altres fregidores convencionals o paelles, perquè no deixa de ser una cocció i no un fregit com a tal.
  • Requereix per a fregir de major temps, per la qual cosa poden arribar a produir-se acrilamides, que són unes substàncies químiques que es formen a partir d’alguns aliments que contenen midó (com és el cas de les patates) quan aquests arriben a temperatures elevades.

Malgrat això, les utilitats i beneficis de les air fryer són inqüestionables, per la qual cosa no és d’estranyar que s’hagin convertit en un dels electrodomèstics més demandats en els últims anys.

Fotografia: Getty Image

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat