El que fins ara ha estat l’espai d’esbarjo de Puro Hotel, acaba d’inaugurar-se amb una oferta diferenciada i un concepte nou pel que fa a oci i cuina. Es tracta de Beatnik (carrer de Montenegro, 12. Palma).

Beatnik està inspirat en el moviment Beat, que va tenir lloc en els anys 50 a Nova York i que va precedir el moviment Hippie. Aquest nou espai de Palma recrea l’estil de vida bohemi d’un grup de gent que rebutjava les regles tradicionals de la societat i que animava la gent a expressar-se a través de l’art.

La persona encarregada de conceptualitzar aquest moviment en forma de restaurant és Edgar Lagassi qui té la inestimable col·laboració d’Andrius Kulbokas i Mariusz Szymecki. Tots tres han reinterpretat el concepte Beat a través de la gastronomia, la decoració, el servei al client, les begudes i la música en viu, per traslladar els clients a una època diferent en la qual es comptava amb una sensibilitat que permetia diferents interpretacions del que és convencional, De fet, la frase del poeta Beat Allen Ginsberg, que dona la benvinguda, és tota una declaració d’intencions: ‘Follow your inner moonlight; don’t hide the madness‘ (Segueix la teva llum de la lluna interior, no amaguis la teva bogeria).

Beatnik, que sembla un espai quasi clandestí o club privat dels anys 50, es divideix quatre zones: el bar, on hi trobareu cocteleria clàssica i d’autor; el restaurant, amb cabuda per a 60 comensals, obert cada dia de la setmana; els patis, unes zones més tranquil·les per gaudir de l’essència de Beatnik; la terrassa superior, que durant els mesos d’estiu romandrà oberta i des d’on es gaudeixen d’unes vistes exclusives del barri antic de Palma.

La cuina està comandada pel xef León Altamirano que prepara propostes com la tonyina vermella sobre tortilla cruixenta amb maonesa de ponzu, o els llagostins en tempura i maonesa japonesa coenta i cibulet o les costelles de porc cuinades durant 12 hores a baixa temperatura amb sèsam i xili dolç i coent, entre altres propostes que donen com a resultat na cuina de fusió combina ingredients orientals amb altres de mediterranis.

Beltrán Álvarez de Estrada, CEO de Puro Group va decidir apostar per aquest nou conceptes durant un dels viatges a Londres, on hi va conèixer Edgar Lagassi. Després de converses extenses, van decidir crear Beatnik a Palma.

En podeu conèixer els horaris, la carta i l’oferta musical a: www.beatnikpalma.com