Es troba a Palma i hi ofereix una selecció de tapes i vermuts

El cuiner Igor Rodriguez ha obert el seu no restaurant. Es diu Bretxa i es troba a Palma, concretament al Passeig Mallorca. El local està especialitzat en tapes i barquetes. D’entre les calentes, hi trobareu el caneló de coa de vedella sobre coca de patata i confitura d’albercocs secs de Porreres, el bacallà confitat amb escuma de patata i vermell d’ou curat, entre altres.

També n’hi ha de fredes, com la terrina de foie amb shitake escabetxat sobre teula de blat de moro torrat o la coca cruixent de presa en escabetxo, formatge blau i peres en almívar de camamil·la. A més, hi podreu assaborir propostes més senzilles com el formatge Idiazábal, el pernil ibèric tallat a mà, truites i gildas, ideals per acompanyar un bon vermut.

No hi falten plats per compartir com els calamarins farcits en la seva tinta amb arròs cruixent i pebre verd torrat o els peus de porc negre a la planxa amb humus trufat i anelles de ceba.

Un cuiner basc a Mallorca

Igor Rodríguez Sanz va néixer a Guipúscoa l’any 1977. Es va formar a l’Escola de Cuina de Sant Sebastià. De fet, el mercat d’aquesta ciutat, Donostia, es coneix com la Bretxa, per les bretxes que feren a la murada les tropes del duc de Berwik al segle XVIII quan va assaltar la ciutat. Un segle després, els soldats angloportuguesos la tornaren a prendre per aquest mateix lloc durant les guerres napoleòniques. Rodríguez arribà a Mallorca l’any 1996 per fer pràctiques al restaurant Koldo Royo. Ha passat per les cuines de Bahía Mediterráneo, Porto Pi i Tahini, Ummo, Bite i Ham.

Ha guanyat diferents edicions del Tapalma i l’any 2017 es va proclamar campió del Concurs de Pintxos i Tapes de Valladolid, el més prestigiós de l’Estat, amb la tapa ensaïmada amb cranc de riu.

Per a més informació, aquí teniu el telèfon del restaurant Bretxa: 971 217 826