Divendres 19 de maig, de 17 a 24 hores

L’art, l’oci, la música, la poesia, el teatre i les arts escèniques seran alguns dels protagonistes de la Nit del Color, que tendrà lloc el divendres 19 de maig a Bunyola.

Aquest bell poble de la Serra de Tramuntana oferirà 7 hores d’arts escèniques, joieria, dibuix, escultures, gravat i fotografia gràcies als més de 50 artistes locals i d’altres punts de Mallorca que s’hi reuniran.

Tast de vi

La gastronomia també hi serà ben present, els bars i restaurants bunyolins oferiran creatives tapes. A més a més, hi haurà un tast de vins ofert per la DO Pla i Llevant de Mallorca, Vins de la Terra de Mallorca i el celler Son Bordils, una vetllada on no hi faltaran els dolços i caramels artesans. És una activitat prèvia que es farà a les 19.45 hores, a la Clastra Son Trobat. Cal apuntar-s’hi a: nitdelcolor [arrova] gmail [punt] com

Cal comentar que s’instal·larà un punt d’informació a la plaça, on es podran trobar plànols i programes complets de la trobada i hi haurà un servei especial del Tren de Sóller, a les 18.30 hores de Palma a Bunyola i a les 00.00 de Bunyola a Palma.

Molt més que una nit

L’Ajuntament de Bunyola ha organitzat una gran activitat en què el color serà el fil conductor d’una nit en què es trobaran diferents disciplines: pintura, il·lustració, dibuix, fotografia, poesia, teatre i arts escèniques, curtmetratges, gravat, escultura, joieria, música… Els colors són essencials a la  vida, l’ús d’aquests provoca certes reaccions emocionals; poden equilibrar l’energia i harmonitzar la gent. Els carrers de Bunyola s’ompliran de color perquè cadascú agafi el que en necessiti; optimisme, energia, amor, seguretat, confiança, valentia, passió o alegria.

Més tallers i activitats

Tallers per a animar el públic a la creació artística, com el que oferiran els Urban Sketchers de Mallorca per a dibuixar en viu els racons del poble, el taller familiar ofert per Ses Milanes o una experiència de Realitat Virtual de la mà d’Adrià Riera.

Trobam fascinants els processos artístics i els volem convertir en peces d’art per si mateixos, així que s’aposta per aquesta modalitat on hi haurà molt d’art en viu, escultura vs pintura en viu, que oferirà RE.TO; hi podrem veure un procés de grafit per part d’Àngel Borràs, pintura en viu per part del grup Art Viu o les darreres 5 hores de creació d’un mural a l’escola de la mà de Llorenç Garrit.

S’han creat ad hoc dues peces de Teatre Breu, una amb text de Toni-Lluís Reyes i dirigida per Mar Verdera i, l’altra text, escrit i dirigit per Vicka Duran.

Bunyola compta amb excel·lents directors de cinema reconeguts internacionalment que hi seran presents amb la modalitat de curtmetratge. Al teatre, s’hi projectaran en continu curtmetratges de Toni Bestard, Adrià Riera i Ferran Bex, com també un bloc curtmetratges d’estudiants de l’IES Son Pacs amb la participació de joves bunyolins sota les ordres de José Juan Guijarro.

La infància també és creadora d’art; ha de comptar amb els seus espais expositius dissenyats des de la seva perspectiva, mirada i alçada. En aquesta línia, des de la infància s’ha creat l’exposició ‘Elles i nosaltres: dones pintores’, que ens farà reflexionar davant la pregunta ‘I tu, quantes dones pintores coneixes?’. Hi trobarem obres pictòriques i esculturesde 9 petits grans artistes de 6 a 12 anys, que han aprofundit en l’obra de pintores com Gabriele Münter, Georgia O’Keeffe, Harriet Backer, Séraphine Louis, Marie Laurencin, Eileen Agar, Xue Mo, Maruja Mallo i Leonora Carrington.

La música és una de les arts més directes; entra per l’oïda i va directa al cor. Bunyola es caracteritza pel seu talent musical i no hi podien faltar una àmplia mostra dels grups musicals locals. Arrancarà la jornada amb xeremiers i la batucada Rebombori; es comptarà també amb el grup Clau de Sol i com a cap de cartell la diada es clausurarà amb el Concert Il·lustrat, un espectacle únic que oferirà el grup bunyolí Xanguito amb els/les il·lustradors/res Carolina Adán, Flavia Gargiulo, Canizales i Nívola Uyá.

D’aquest programa destacam el diàleg entre disciplines, com l’espectacle en viu d’escultura vs pintura, la interacció de la dinamització clown amb l’exposició creada des de la infància, o el concert Il·lustrat on els 4 il·lustradors/res dialogaran amb els temes del disc Beix de la banda d’en Xanguito.

El disseny del logo, dels 7 espais expositius i del mobiliari han estat dissenyats per l’artista Pep Muñoz, que ha organitzat un grup de voluntariat pel seu muntatge. La iniciativa va sortir fa uns mesos de l’artista bunyolina Aina Candela’s Jewels, que actualment, amb Pep Muñoz, Nívola Uyá, Rosa Rodríguez i Ferran Bex, és una de les artistes implicades en l’organització juntament amb el suport de tot l’equip de l’Ajuntament.