Una de les cites més esperades just abans que comenci la primavera, és la Fira del Fang, que enguany se celebra del 7 al 15 de març.

Per a l’edició 2020, el tema central serà Cuines del món amb ceràmica. Hi assistiran 40 firaires de les Balears i d’arreu del món, en una de les cites més destacades del sector a nivell estatal i internacional.

Circ, ball de bot, tallers per a infants, música i cuina es combinaran amb les peces de fang i de ceràmica per oferir un programa complet als visitants.

L’horari de la Fira del Fang 2020, de s’Escorxador de Marratxí i del  Museu del Fang és el següent:

  • De dilluns a divendres de 10 a 13.30 i de 16 a 19 hores.
  • Dissabtes i diumenges de 10 a 20 hores.

Entre les activitats relacionades amb la gastronomia i la ceràmica cal destacar:

Dilluns, 9 de març

  • 17 h. Visita guiada a l’exposició ‘Cuines del món amb ceràmica’, de la mà de Toni Vich. Concentració davant de l’estand de l’Ajuntament.

Dimecres, 11 de març

  • De 16.30 a 18.30 hores: Crespells de fang. Taller familiar de crespells decoratius de ceràmica a càrrec de Virginia Massaguè. Inscripcions a l’Àrea de Cultura al telèfon 971 797 624 o a l’adreça cultura [arrova] marratxi [punt] es. Envelat principal.

Dijous, 12 de març

  • 17.30 hores: Conferència Història de la cuina mallorquina, a càrrec del xef Miquel Calent. Envelat principal.

Divendres, 13 de març

  • 19.30 hores: Gustatio Romana. Experiència gastronòmica amb cuina i ceràmiques de l’Antiga Roma. Inscripcions a l’Àrea de Cultura al telèfon 971 797 624 o a l’adreça cultura [arrova] marratxi [punt] es . Amb la col·laboració del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca. Carpa de Tallers.

Dissabte, 14 de març

  • De 11 a 13 hores: Pizzes de fang. Taller familiar de pizzes decoratives de ceràmica a càrrec de Virginia Massaguè. Inscripcions a l’Àrea de Cultura al telèfon 971 797 624 o a l’adreça cultura [arrova] marratxi [punt] es . Envelat principal.
  • 18 hores: Demostració de cuines del món amb ceràmica, a càrrec del xef Pedro Suau i la col·laboració del Museu del Fang. Envelat principal.

Diumenge, 15 de març

  • 14.30 hores: Peccata Minuta Especial Cuines del món amb Ceràmica de la mà de Chefs(in), amb els xefs Miquel Calent, Edu Martínez Gil, Tomeu Martí i David Moreno. Envelat principal.

Fang Cuina 2020

També hi ha prevista la segona edició de Fang Cuina, que enguany inclou 17 restaurants del municipi. Tots els plats seserveixen amb ceràmica local.

Consultau el programa de la Fira del Fang de Marratxí 2020 a: https://viu.marratxi.es/viure-a-mtxi/comerc-i-mercats/fires/fira-del-fang