/

Com podeu conciliar millor la son durant l’estiu

Hidratar-se és una de les mesures a tenir en compte, però n'hi ha més que són ben útils

Eva Remolina – AMIC – Redacció

La calor de l’estiu pot dificultar la son, ja que les altes temperatures poden fer que ens sentim incòmodes i suats. Afortunadament, hi ha diverses mesures que poden ajudar  a dormir millor durant els dies calorosos:

  1. Beveu aigua a bastament: Procurau estar hidratats durant el dia, però evitau beure grans quantitats just abans de ficar-vos al llit per minimitzar les interrupcions nocturnes a causa de les visites al bany.
  2. Manteniu l’habitació fresca: Assegurau-vos que l’habitació estigui ben ventilada durant el dia. Utilitzau ventiladors o aire condicionat per mantenir l’ambient fresc abans de ficar-vos al llit. També podeu usar cortines opaques o persianes per a bloquejar la llum solar directa que podria escalfar l’habitació.
  3. Usau roba adequada per dormir: Vestiu-vos amb pijames o roba de llit lleugera i transpirable que permeti la circulació de l’aire i absorbeixi la suor. Triau materials naturals com el cotó o el lli, que són més frescos en comparació amb teles sintètiques.
  4. Utilitzau roba de llit fresca: Canviau els llençols i fundes de coixí per unes de més lleugeres i fresques. Considerau emprar llençols de cotó o de teixit transpirable per a ajudar a regular la temperatura corporal durant el vespre.
  5. Dutxau-vos abans de ficar-vos al llit: Refrescar-se amb aigua fresca pot ajudar-vos a reduir la sensació de calor en el cos abans de colgar-se.
  6. Utilitzau mètodes de refredament addicionals: Provaucol·locar una bossa de gel o una ampolla d’aigua freda enfront del ventilador perquè l’aire que circuli sigui més fresc. També podeu usar ventiladors de sostre o col·locar un ventilador prop d’una finestra per a crear un corrent d’aire.
  7. Limitau l’ús de dispositius electrònics: Evita l’ús de dispositius electrònics abans de ficar-vos al llit, ja que poden generar calor addicional i emetre llum blava que pot alterar el teu ritme circadiari.
  8. Planificau l’horari de son: Intentau adaptar els vostres horaris de son per a aprofitar les hores més fresques del dia. Si és possible, ficau-vos al llit més prest o aixecau-vos més prest per a aprofitar la temperatura més baixa del matí.
  9. Practicau la relaxació: Abans de ficar-vos al llit, feis activitats relaxants com ara llegir un llibre, escoltar música suau o practicar tècniques de relaxació com la respiració profunda o la meditació per preparar la vostra ment i cos per al descans.
Imatge: Getty Images

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat