L’estiu és temps de menjar síndria. Ara bé, moltes de vegades, quan en compram una, tenim dubtes de si serà bona. Saber-ho no és una tasca fàcil, atès que són molts els factors que cal tenir en compte per assegurar-se que la fruita està madura i saborosa. No obstant això, a continuació teniu alguns consells que poden ajudar a triar-ne una de bona:
- Cerca les taques grogues: Una síndria madura sol tenir taques grogues a la pell, la qual cosa indica que ha passat temps exposada al sol i ha desenvolupat sucre natural.
- Toca-la: La síndria ha de ser ferma al tacte i no cedir gaire sota la pressió de la mà. Evitau les síndries que estiguin massa toves, ja que poden indicar que estan passades o en mal estat.
- Pes: Agafau la síndria i valorau el seu pes. Una síndria dolça i sucosa sol ser més pesada, pel fet que conté més aigua. No obstant això, no es tracta d’una regla definitiva, perquè el pes pot variar segons la mida i la varietat de la síndria.
- La síndria ha de tenir una pell lluenta, sense malformacions. Cercau-ne una amb una forma regular i uniforme. Evitau aquelles que estiguin trencades o amb cicatrius importants, perquè això pot indicar que ha estat maltractada en la manipulació i el transport o que no està en bones condicions.
- Pegau-li una petita palmellada i sentiu-ne el so. Si el renou que fa és ressonant i sord, és probable que sigui madura. Si el so és agut o no ressona gaire, podria ser que encara no és prou madura.
- Observau-ne la base. Aquesta ha de ser de color groc o cremós, no pas verd, ja que això indica que no ha madurat completament.
- Comprovau les ratlles.Moltes síndries tenen una ratlla a la part exterior. La ratlla ha de ser de verda o negra i estar ben definida, indica que la síndria és madura.
- Olor: Si podeu, ensumau la síndria. Una síndria madura sovint tindrà un aroma lleuger i dolç.
Imatge: Getty Images