El Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears han obert una convocatòria extraordinària d’ajuts per pal·liar els efectes de la covid-19 en el sector de la restauració de l’illa. Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, ha comentat que “és imprescindible ajudar els bars i restaurants de les Illes Balears, amb la qual cosa protegim també la nostra economia”.

Destinataris i ajudes

S’hi poden acollir els establiments de restauració que romanguin oberts aquest mes de desembre; o bé, els que aquest mes hagin estat oberts i hagin hagut de tancar per no poder fer front a les restriccions del nivell 4 d’alerta per la covid-19. Cada beneficiari pot accedir a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d’un negoci de restauració, fins a un màxim de dues, és a dir, 3.000 euros.

El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros, aportats al 50% pel Consell de Mallorca i pel Govern de les Illes Balears. El termini per sol·licitar-los acaba el 28 de febrer de 2021.

Cladera també ha explicat que aquesta convocatòria urgent de subvencions “ha de ser àgil i ràpida per facilitar l’accés als ajuts. Per això hem posat en marxa una plataforma en línia, àgil i intuïtiva des d’on tramitar l’ajut de manera electrònica i simplificada”. Per això, el procés de sol·licitud es farà per registre electrònic a través del web https://restauracio.fundaciomallorcaturisme.net