Les dues són alumnes de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella

El consomè de bolets amb fals ou de patata amb cruixent de galleta d’oli ha estat el plat amb el qual Cristina Llorens Mesquida i Àngela M. López Velázquez s’han proclamat guanyadores del 2n Campionat de les Verdures. Les dues són alumnes de l’ IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, un centre que va guanyar l’any passat la primera edició del concurs.

El segon premi ha estat per David Padilla Ferrer i Juan Camilo Vasquez Noreña de l’IES Marc Ferrer de Formentera; mentre Laura Micaela Frontera i Hugo García Iglesias de l’IES Calvià han guanyat el premi i el guardó especial de l’associació + Brocoli.

El campionat es va celebrar el dilluns, dia 19 de febrer, a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, gràcies a l’organització de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears(ASCAIB) i va comptar amb la participació de totes les escoles de cuina de les Illes Balears, tant de Mallorca, com d’Eivissa, Formentera i Menorca.

Cada equip, format per 2 persones, va haver de preparar una recepta només amb les verdures com a ingredients, i es va haver d’acompanyar amb una melodia que els mateixos alumnes varen escollir. Entre el nombrós jurat, hi havia cuiners com Koldo Royo, que el presidia, Maria SalinasMiquel GelabertJosé Miguel BonetTomeu CaldenteyJosé Cortés y Claudio Lemos, entre altres; a més de crítics i periodistes gastronòmics com per exemple Bep Al·lès i Lydia E. Corral.