Adquirien vins més econòmics i els feien passar per grans marques

L’enginy per guanyar doblers fàcilment no té preu. Aquest és el cas d’una banda que operava a Màlaga, Madrid i Galícia que venia botelles de vi falsificades. Operaven de la manera següent: adquirien vins anb propietats similars a un preu més econòmic i després falsificaven les ampolles, els taps i les etiquetes, els venen com a vins de marques exclusives. El producte es posava a la venda a través d’una pàgina web i, també a una pàgina de subhastes internacional.

Segons informa la Guàrdia Civil, encarregada de l’operació, la investigació va començar el passat mes d’octubre arran d’una denúncia presentada a la localitat de Navalcarnero (Madrid), pel responsable d’una prestigiosa empresa de vi en què manifestava les sospites sobre la venda de botelles de la seva marca a través d’una pàgina web que podien ser falses.

Els agents varen poder constatar a través de l’anàlisi del portal web de venda, com s’estava comercialitzant aquesta marca i que en algunes ocasions es venia al públic, a més de 1.900 euros. Continuant amb la investigació, es va poder saber que hi havia més marques perjudicades.

Per a la falsificació i venda, l’organització adquiria vi amb propietats similars i de la mateixa denominació d’origen però a un preu molt més econòmic. Posteriorment, l’envasaven dins envasos similars. També, adquirien suros i taps semblants als de les marques, per serigrafiar-los amb una màquina de fabricació casolana que havien dissenyat per estampar-hi els logos i anagrames.

Pel que fa a les etiquetes i les contraetiquetes, les compraven a una impremta de la Corunya, encara que l’organització disposava d’un taller amb sistemes informàtics avançats, a través dels quals les escanejaven, processaven i imprimien. Una vegada acabat el procés de falsificació les posaven a la venda i les distribuien, habitualment a través d’un portal web especialitzat en vins on venien aquest vi fals per més de 1.900 euros. També utilitzaven com a establiment de venda un restaurant situat a la Corunya, o una pàgina web dedicada a les subhastes a nivell internacional.

Cal destacar, que en els registres practicats s’han trobat caixes de fusta, ceres de lacre, càpsules d’ampolles de diferents colors com també collars i bases metàl·liques amb què engalanaven i acabaven les ampolles per donar-los un aire més convincent i exclusiu.

Font de la imatge:  congerdesign