En pastisseria, han guanyat Matias Trelis Ferrando i Álvaro Pérez Martinez d’Eivissa

La primera edició del Certamen de Gastronomia de les Illes Balears ja té guanyadors.

Matias Trelis Ferrando, del restaurant Es Ventall (Eivissa) i Álvaro Pérez Martínez, d’Eivissa, han quedat els primer en la categoria de pastisseria, mentre que Diego Martínez, cuiner del restaurant de l’hotel Garonda (Platja de Palma), i Bernabé Caravotta, del restaurant Vàndal (Palma) han guanyat la categoria de cuina.

Els quatre representaran les Illes Balears al certamen de nivell estatal que se celebrarà a Saragossa el proper 22 i 23 d’octubre d’enguany. El certamen ha estat organitzat per l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) que també ha fet un homenatge a diferents professionals del sector, concretament a Lydia E. Corral, periodista d’Ultima Hora, per la seva tasca informativa; a la cuinera Margalida Alemany, per la seva trajectòria i per sempre dur la jaqueta blanca; al cuiner Joseph Sauerschell per ser el primer en tenir l’estrella Michelin a Mallorca (El Olivo, Deià), a Martina Zender, redactora de Mallorca Zeitung, per difondre la gastronomia entre els germanoparlants; i a Gerhard Schwaiger, per ser el primer que va dur les dues estrelles Michelin a Mallorca i per acostar la cuina illenca als visitants de l’illa.

A continuació teniu la llista completa de guanyadors per categoria:

CUINA:

  • 1r premi:  Diego Martínez i Bernabé Caravotta
  • 2n premi: Carlos Sierra i Vanina Elizabeth
  • 3r premi: Ricardo Rossi i  Cristian Rivera

A més a més, la parella formada per Diego Martínez i Bernabé Caravotta han estat guardonats com a millor recepta amb bacallà. D’altra banda, Daniel Ortega Suares ha rebut el guardó com a millor recepta amb bròquil, mentre que Carlos Sierra Gallan i Vanina Elizabeth han fet la millor recepta amb xot.

PASTISSERIA

  • 1r premi:  Matías Trelis Ferrando i Álvaro Pérez Martínez
  • 2n premi: Carlos Serrano Molina i Luis Rodríguez
  • 3r premi:  Ana Frias Calvo i Bartomeu Fontirroig

D’altra banda, la millor recepta amb garrova, l’han feta Matías Trelis Ferrando i Álvaro Pérez Martínez

Aquí teniu un vídeo del concurs:

Els participants han estat els següents:

Cuiners

  • Borja Molins Sanfeliu  – Formentera. Ajudant Dario Gaita
  • Carlos Sierra Gallan – Mallorca. Ajudant Vanina Elizabeth
  • Daniel Espinar – Mallorca. Ajudant Javier Abad
  • Diego Martinez – Mallorca. Ajudant Bernabé Caravotta
  • Marcos Presedo – Mallorca. Ajudant Jaume Puigròs
  • Ricardo Rossi – Mallorca. Ajudant Cristian Rivera
  • Marc Anchierri – Eivissa. Ajudant Israel Millán S
  • Victor Ferrer – Mallorca. Ajudant Francesc Manel Moreson

Pastissers

  • Carlos Serrano Molina – Mallorca. Ajudant Luis Rodriguez Torres
  • Patrick James – Menorca. Ajudant Sergi De Tena Jimenez
  • Javier Alcolea Lopez – Mallorca
  • Svenja Gallé – Mallorca. Ajudant Mildreth Lozano
  • Daniele Poerio – Eivissa. Ajudant Aaron Peters Reid
  • Serena Sirini – Mallorca. Ajudant Paolo Tonarini
  • Ana Frias Calvo – Mallorca. Ajudant Bartomeu Fontirroig
  • Matias Trelis Ferrando – Eivissa. Ajudant Álvaro Pérez Martinez