Des de l’app de reserves en línia ElTenedor, s’ha fet una selecció de les millors destinacions gastronòmiques d’Europa. A partir de les reserves que es fan des del seu web, destaquen que Eivissa i Palma ocupen la primera i quarta plaça de les destinacions gastronòmiques preferides de l’estiu.

Eivissa, més coneguda per ser la capital mundial del clubbing i pel seu estil de vida mediterrani i desenfadat, disposa d’una gran oferta gastronòmica, basada en la naturalesa marítima que es complementa amb carns i hortalisses de gran qualitat. A més, el gran flux de persones que rep l’illa contínuament ha propiciat l’aparició d’una selecció immillorable de restaurants d’alta gamma.

El segon lloc de la llista l’ocupa la ciutat basca de Sant Sebastià, bressol d’alguns dels xefs més importants de la gastronomia, com Martín Berasategui, Pedro Subijana i Juan María Arzak. La capital donostiarra sempre ha destacat pel bon gust i la qualitat de vida dels seus habitants, com també per la interminable varietat de pintxos o les característiques societats gastronòmiques. A més, com a curiositat, la capital donostiarra és la ciutat del món amb major nombre d’estrelles Michelin per metre quadrat.

El tercer lloc és per a Marbella, una de les perles de la Costa del Sol, una destinació de vacances apte tant per a famílies com per a aquelles persones que cerquen experiències de luxe. La ciutat de Marbella, que aspira a convertir-se en la capital Espanyola de la Gastronomia a 2020, gaudeix de temperatures suaus durant tot l’any, un complement ideal per gaudir de tota una experiència culinària.

La darrera ciutat de l’Estat que apareix a la llista és Palma, un dels referents del turisme a nivell mundial. Amb una gran selecció de productes locals amb denominació d’origen, amb una variada oferta d’olis, vins i de pastisseria, la cuina de l’illa s’ha posicionat en els darrers anys en una de les joies de la gastronomia per descobrir.

Foto: Ibiza Travel