El consum de cafè ens pot mantenir desperts al vespre. Ara bé, les noves investigacions ens han donat una raó per dormir tranquil·lament ja que s’ha sabut que aquesta beguda no és tan dolenta per a les artèries, com alguns estudis anterios havien suggerit.

El motiu és que una investigació de la Universitat Queen Mary de Londres ha demostrat que el consum de cafè no està associat amb tenir artèries més rígides, fins i tot per a les persones que en beuen fins a 25 tasses al dia.

Les artèries porten la sang que conté oxigen i nutrients des del cor fins a la resta del cos. Si es tornen rígides, pot augmentar la càrrega de treball del cor i augmentar la possibilitat que una persona tingui un atac al cor.

La nova investigació està dirigida pel professor Steffen Petersen i hi han participat més de 8.412 persones del Regne Unit. El consum de cafè es va classificar en tres grups: Els que beuen menys d’una tassa al dia, els que beuen entre una i tres tasses al dia i els que en beuen més de tres.  Les associacions entre el consum de cafè i les mesures de rigidesa arterial es van corregir per factors com l’edat, el sexe, l’etnicitat, l’estat de fumar, l’altura, el pes, l’alcohol que bevia algú, el que menjava i la pressió arterial alta.

Més investigacions en el futur

El Dr. Kenneth Fung, que ha lideray l’anàlisi de dades per a la investigació a la Universitat Queen Mary de Londres, ha comentat que “tot i la gran popularitat del cafè a tot el món, diferents informes poden fer que la gent no en begui. Tot i que no podem demostrar un enllaç causal en aquest estudi, la nostra investigació indica que el cafè no és tan dolent per a les artèries com suggereixen els estudis anteriors”.

L’investigador també apunta que “tot i que el nostre estudi incloïa persones que beuen fins a 25 tasses al dia, la ingesta mitjana del grup de consum més alt de cafè va ser de 5 tasses al dia. Per això, ens agradaria estudiar aquestes persones més de prop en el nostre proper treball perquè puguem ajudar-lo a aconsellar límits segurs”.

El professor Metin Avkiran, director mèdic associat de la British Heart Foundation, també ha comentat que “la comprensió de l’impacte que el cafè té en el nostre sistema cardíac i circulatori és un fet que els investigadors i els mitjans de comunicació han tingut durant molt de temps. Hi ha diversos estudis en conflicte que diuen coses diferents sobre el cafè, i pot ser difícil filtrar el que hem de creure i el que no hauríem de fer”.