/

El Consell localitza més de 80 dones collidores d’oliva

La presidenta Cladera ha agraït la feina feta per aquestes dones que són Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca

El Consell de Mallorca continua cercant les dones que varen treballar collint oliva a la Serra de Tramuntana i que varen rebre el reconeixement de la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa per la seva contribució al desenvolupament de l’empresa oliera i també perquè varen contribuir a preservar aquesta serralada, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ara fa onze anys.

El darrer acte de reconeixement s’ha celebrat aquest dilluns a Puigpunyent i ha reunit tretze collidores d’oliva. El primer es va celebrar a Campanet i el segon va ser a Sóller i es preveu que n’hagi més a altres municipis.

L’objectiu, a més d’atorgar el diploma del guardó, és posar en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi, ja que són la darrera generació que pot explicar el seu ofici en primera persona. Cal dir que el Consell de Mallorca està realitzant un documental per donar a conèixer la figura de les collidores.

A l’acte de Puigpunyent, la presidenta Catalina Cladera ha pogut parlar i escoltar les històries d’aquestes dones que demostren la seva força i la seva generositat. A l’acte, hi han assistit la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el batlle del municipi, Antoni Marí, a més d’altres membres del Consistori.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat