30 ramaders formen part d’aquest segell de qualitat

La finca de ses Cabanasses ha acollit un bon grapat de ramaders agrupats en el segell Me Ecològic de Mallorca, que han destacat la importància de consumir aquest producte per a les festes de Nadal i Cap d’Any.

Juan Miguel Sánchez, carnisser i distribuïdor de la marca, ha remarcat que tenir aquest producte a la taula suposa dona suport al pagès i al ramader i, també, contribuir a la millora del paisatge mallorquí i de l’entorn: “pensau que cap finca de les nostres usa insecticides ni nitrats per abonar la terra, com passa en les finques convencionals, que arriben a contaminar els aqüífers i, per tant, l’aigua que consumim”.

Transparència de la finca fins a la carnisseria

Sánchez també ha destacat la transparència d’aquests ramaders, “les finques són obertes a tothom, no hi ha res a amagar”. De fet, tot el procés està regulat estrictament per normatives europees, sota la supervisió del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE), des de la guarda a la carnisseria.

També ha comentat que tant restaurants com supermercats com particulars poden comanar mig me o tot sencer a un preu molt bo, directament al ramader, ja sigui per fer braç o cuixa de me al forn, costelletes torrades, broquetes de me, etc.

El segell va ser impulsat per l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) fa 3 anys. Ara mateix, els ramaders de Me Ecològic de Mallorca fan feina per disposar d’unes instal·lacions on elaborar, ells mateixos, els productes derivats de la carn de me, com hamburgueses, salsitxes i broquetes.

Venda i comandes

Els particulars i carnicerires poden comanar la carn de Me Ecològic de Mallorca i rebre-la a domicili, sense molèsties. Està disponible en diferets formats i presentacions. Es pot comparar mig me o un de sencer. Les comandes s’han de fer al 618 47 01 73 o  a meecologic [arrova] gmail [punt] com

De primera qualitat

Xisco Llompart, ramader i membre de Me Ecològic de Mallorca, ha explicat que actualment tenen devers 3.500 ovelles que pasturen en llibertat per les finques. “Esperam que altres ramaders de Mallorca s’afegeixin al segell, perquè el futur és la ramaderia ecològica. Els motius són clars: és respectuosa amb el medi ambient i, alhora ofereix un producte de primera qualitat que permet als ramaders aconseguir un preu just en el mercat”.

Juan Miguel Sánchez, també ha destacat que el greix d’aquests animals és ric en greixos poliinsaturats, concretament en Omega 3, sempre que es mengi sense excessos: “és la carn vermella més saludable si es consumeix mesuradament”, ha matisat. En aquest sentit, cal mirar el vídeo de la doctora Olga Cuevas, especialista en alimentació i salut,  en què parla sobre la importància de consumir carn ecològica i de qualitat.