A partir d’ara serà més senzill trobar pa bo i de qualitat a les Illes Balears gràcies a l’app Pa d’Aquí. L’aplicació ofereix informació de tots els forns i de totes les fleques que elaboren pa i els productes que ofereixen a les Illes Balears. A més, tots aquests negocis tenen a la venda almenys dues varietats de pa consideres típiques de les Illes Balears: el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, la magraneta, la viena, el panet d’oli, les galetes d’Eivissa, el cóc de Ciutadella i les galletes d’oli. L’aplicació Pa d’Aquí es pot descarregar gratuïtament aquí.

La presentació d’aquesta eina s’ha fet en el marc del Dia Mundial del Pa (16 d’octubre), durant aquesta jornada també es va fer  un tast de pa i companatge a la Plaça de l’Olivar de Palma.

Classe magistral de Peio Zalba

A més a més, el dijous 17 d’octubre, el forner Peio Zalba impartirà una classe magistral a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, d’11 a 13 hores, en la qual parlarà sobre la passió per l’autèntic pa, saludable, ecològic amb blats antics. El forner de Pane Nostro de Palma, l’únic forn de Mallorca amb botiga que té certificació ecològica, parlarà del blat mollar, del llonguet i del pa moreno mallorquí, a més de la nova normativa que fa referència a l’ús del llevat (massa mare) i les denominacions del pa.

Des de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears han fet una entrevista a Peio Zalba que podeu consultar aquí: http://www.idi.es/index.php/noticia/detalle/1677