Copsar l’essència de Mallorca en el vi. Així es pot definir la línia de vins que acaba de presentar el restaurant Ca Na Toneta de Caimari, una col·lecció de 6 vins que han batiat com a Majorque Nouveau (Mallorca Nova).

El mes de gener llançaren una primera edició amb 10 vins, i de 4 se n’acabaren les existències. Atès l’èxit, han decidit presentar la segona edició de 6 vins. Per crear-la l’únic que demanaren als cellers és que els vins fossin de varietats autòctones.

Així, dimarts, a l’Estudi General Lul·lià de Palma, presentaren aquests sis vins, tots procedents de cellers ecològics. Es tracta de vins novells, fets amb la mínima intervenció.

Els cellers que hi participen són: Ca sa Padrina, Oliver Moragues, Can Majoral, Jaume de Puntiró, Mesquida Mora, Can Verdura, Galmés i Ribot, Selva Vins, Soca-rel i Can Vidalet.

Els vins no solament se serviran al restaurant, sinó que Ca Na Toneta els distribuirà als restaurants, botigues i particulars que hi estiguin interessats.

Maria Solivellas, alma mater de Ca Na Toneta, explica que és un projecte conjunt de la seva germana Teresa i de les sommeliers Evelyn de las Alas i Gemma Puig, i ha estat dissenyat per Maggie Adrover. Solivellas també apunta que han remarcat el nom dels vinaters i la finca d’on prové el raïm per fer el vi, com també el nom de les varietats emprades.

La presentació coincideix amb el 25è aniversari del restaurant, que des que va obrir ha reivindicat el producte local com a estendard de qualitat, no solament a la cuina, sinó també amb el vi.