Un grup de sommeliers i amants del vi de Mallorca han pogut conèixer en exclusiva els vins i caves de Pere Ventura en un acte organitzat per Licors Moyà -el distribuïdor exclusiu a Mallorca. L’acte ha comptat amb la participació de Marta Sanvicente,enòloga de Pere Ventura, i Víctor Vilà, executiu de vendes del celler.

Pere Ventura va crear el seu celler l’any 1992 i des de llavors, els seus vins i caves destaquen per la qualitat. Ara bé, aquesta passió pel vi la precedeix la seva vocació religiosa (volia ser capellà i missioner); de fet, prové d’una família de llarga trajectòria en el sector, concretament els caves Torre Blanca -conegut pel cava Llàgrima d’Or-. Com explica Ramon Francàs a La Vanguardia: “Va acceptar el repte de convertir-se en un missioner per tot el planeta portant ‘una ampolla de cava sota el braç’, creient cegament que ‘el poble del costat no era Vilafranca del Penedès, sinó Nova York’. Ara bé, les pressions dels seus 8 germans per dirigir el celler varen fer que deixàs de banda l’empresa per crear el seu propi celler.

D’entre els Caves Pere Ventura, destaquen la gamma Vintage, com el Gran Vintage, classificat com a cava de Paratge Qualificat. És un Gran Reserva Brut, amb una criança mínima de 42 mesos i elaborat de les varietats Xarel·lo i Macabeu

L’any 2011 va adquirir Can Bas, amb l’objectiu de preservar i divulgar el llegat d’una de les finques vitivinícoles més destacades del Penedès. D’aquest celler, en destaca La Creu, un blanc monovarietal de Sauvignon Blanc. La meitat del most es fermenta en bota nova de roure francès de 500 litres i l’altre part en dipòsits d’acer inoxidable durant sis mesos per incrementar la complexitat del vi resultant. La darrera anyada, la del 2017, compta amb la certificació ecològica.

Dos anys més tard, Pere Ventura arriba al Priorat, concretament al municipi de Porrera, on elabora vins negres d’alta qualitat amb el celler Merum Priorati (inscrit en la Denominació d’Origen Qualificada Priorat), com el Destí, un vi fet amb un cupatge de 65% Garnatxa negra, 15% Carinyena,10% Sirà i 10% Cabernet Sauvignon,