Es farà el dissabte 5 de maig a Sa Possessió (Palma)

La distribuïdora Redivins ha organitzat Envinarte, la primera fira de Mallorca centrada exclusivament als vins naturals, ecològics i biodinàmics. Es tracta d’una cita pensada per als professionals del vi i de la restauració, però que també és oberta a tothom que vulgui conèixer de primera mà aquests tipus de vins.

Daniel Arias, sommelier i organitzador de la fira enològica, explica que aquests “vins són més saludables ja que s’ha eliminat productes químics dolents per a la terra i per a la vinya”, i que per aquest motiu cada vegada són més sol·licitats arreu del món.

Envinarte es farà el dissabte 5 de maig a Sa Possessió (polígon de Son Castelló de Palma). Hi participaran més de 40 cellers de les Balears, França, Catalunya, la Rioja, Madrid, Nova Zelanda i Galícia, entre altres indrets.

La cita començarà amb el col·loqui sobre vins ecològics, naturals i biodinàmics que comptarà amb la participació de figures referents en aquest sector com Joan Rubió(Catalunya), Eloi Cedó (Mallorca), Goyo García Viadero (Ribera del Duero), Nacho León (Bierzo) i Xose Lois Sebio (Galícia). Serà un acte per a professionals que es farà a les 11 del matí.

A les 12.30 hores, la fira s’obrirà per a tothom i romandrà oberta fins a les 20.30 hores. A més de tastar el vi, també hi haurà música en viu i restaurants que oferiran menjar de kilòmetre zero i propostes ecològiques.

L’entrada anticipada val 15 euros, i es pot comprar a Entradium; mentre que si se compra el mateix dia a Sa Possessió és de 20 euros. Els organitzadors han trobat convenient donar valor a l’acte per potenciar que els assistents siguin realment persones interessades en el vi.

Per a il·lustrar Envinarte s’han usat les mans Joan Colom, segurament el vinater més antic de Mallorca, qui amb més de 80 anys cuida la vinya de Can Ribas (Consell), com feia son pare.