Després de dos anys fent-hi feina, Es Fangar Vins ha presentat en societat el nou celler que s’ubica al polígon de Son Colom de Felanitx.

Es Fangar és la finca ecològica més gran de Mallorca i la segona en extensió de l’illa, que es troba situada en els termes de Manacor i de Felanitx. La va comprar l’empresari alemany Peter Eisenmann l’any 2000. De llavors ençà, hi fa vi, hi cria cavalls i hi ofereix allotjament turístic a les cases de la finca.

El nou celler té 7.500 metres quadrats48 dipòsits per a encabir-hi 12.000 litres de vi negre, a més d’un tanc de 20.000 litres per fer-hi els cupatges de vi rosat i blanc. L’objectiu marcat és poder-hi produir 350.000 botelles anuals de vi procedent del raïm de la finca, en les quals hi ha les varietats autòctones Giró Ros, Mantonegro, com també altres tipus de raïm.

La principal novetat i innovació del celler és la grua monorail elèctrica, que garanteix el transport amb cura del raïm dins el celler, després de seleccionar-lo a mà, d’un en un.

El vinater Daniel Morales és el responsable del vi que s’hi fa, com el Twenty Twelve, el més popular, a més de Sa Fita, Lo Cortinel·lo, Es Fangar Elements i N’Amarat. El celler també compta amb un espai per fer-hi tasts i cursos, a més d’una zona de botiga on s’hi pot comprar el vi i la resta de productes que es fan a la finca.