El resultat és una ginebra feta a Mallorca molt especiada

La fàbrica d’Especias Crespí ha acollit la presentació del nou Gin de Tap de Cortí, una cita que ha comptat amb la presència de cuiners destacats de Mallorca com Miquel Calent, Andreu Genestra, Koldo Royo, el cocteler Rafa Martín, la nutricionista Fanny Pons, el vinater Ramon Servalls com també la batlessa de Llubí, d’on prové la família de Dos Perellons. Han estat moltes les persones que no s’han volgut perdre aquest acte, celebrat el dijous 21 de juny.

La nova ginebra va ser concebuda fa un any, i s’han emprat pebres de tap de quartí de la collita dle 2017 que han estat macerant amb la ginebra durant 3 mesos. Cal destacar que els ginebrons s’han destil·lat a la fàbrica de Dos Perellons i que s’ha acabat d’aromatitzar amb canyella. El resultat és una ginebra molt especiada, que lliga perfectament amb la tònica.

El pebre tap de quartí és autòcton de Mallorca i als camps que gestiona Especias Crespí es cultiva de manera ecològica. Es tracta del pebre bord tradicional per fer la sobrassada, un aliment que va estar a punt de desaparèixer però que gràcies a pagesos com Biel Torrens i empreses com Especias Crespí s’ha pogut recuperar i valoritzar. De fet, Especias Crespí n’ha elaborat altres productes, a part de vendre’l com a pebre bord, com per exemple cervesa o mesclat amb ametles.

Pel que fa a Dos Perellons, l’empresa ha arribat a la cinquena generació. Destaca per elaborar licors típics de Mallorca com les herbes o el palo. També prepara altres begudes com ginebra o el licor d’ametla, entre altres.