Se celebra el 2 de maig, de 17 a 21.30 hores

Un any més i ja en són 22 edicions, Antonio Seijas ha organitzat la Festa del Vi Albariño. La cita té lloc dia 2 de maig, de 17 a 21.30 hores al restaurant El Náutico de Palma. Durant l’acte s’han pogut tastar els vins de 40 cellers d’aquesta zona gallega i, com a novetat, hi han estat presents els vins negres i escumosos de la denominació d’origen Rías Baixas.

La festa ha estat precedida d’un dinar on s’han pogut tastar plats típics de Galícia com les panades gallegues, el lacon, el pop a feira, les mongetes amb copinyes, el formatge de tetilla i el pastís d’ametla (tarta de Santiago).

A més a més, l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) ha fet un tast a cegues en què s’han degustat prop de 50 vins. El més ben valorat ha estat el vi Manuel d’Amaro del celler Señorío de Rubiós, que elabora Antonio Mendez. En segona posició ha quedat el vi Pedralonga i en tercer lloc Martin Codax. Els sommeliers han destacat l’alta qualitat de tots els vins tastats.

L’acte ha comptat amb l’assistència de Fátima Abal i José Ramón Abal, batlessa i  regidor de Serveis i Enoturisme de Cambados, el municipi conegut com la capital de l’Albariño.

La llista completa dels vins premiats al tast a cegues són:

1r premi – Premi Associació d’Hotelers de la Platja de Palma:
Manuel D´Amaro – Bodegas Señorío de Rubiós

2n premi – Premi Escola d’Hoteleria de les Illes Balears:
Pedralonga – Adega pedralonga

3r premi – Premi Federació Hotelera de Mallorca (FEHM):
Martín Códax – Bodegas Martín Códax

Accèssits:

  • 4t: Bouza de Carril
  • 5è: Señorío de Rubiós
  • 6è: Segrel Ambar de Pedro Padín
  • 7è: Paco y Lola
  • 8è: Dn. Ricardo-Lagar de Cachada
  • 9è: Aquitania
  • 10è: Pa Ti e Pa Min – Bodegas Rexurgir