S’hi han seleccionat 18 alumnes que hauran de preparar un plat amb l’espatlla de xot com a ingredient principal

Durant els dies 15, 16, 17 i 18 de març, la localitat de sa Coma (Mallorca) es convertirà per uns dies en la capital gastronòmica del país, el concurs destinat a estudiants de 2n any de cuina o superior, comptarà amb un jurat de luxe, xefs de renom, Someliers, crítics i periodistes gastronòmics. Entre tots ells sumen més de 7 estrelles Michelin, que són considerats pels crítics gastronòmics com a genis.

El concurs, presidit per Tomeu Caldentey, primer cuiner mallorquí en aconseguir una estrella Michelin, i conduït per Koldo Royo, xef, fundador i president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears, comptarà en el jurat amb figures destacades com:

 • Susi Díaz, propietària del restaurant la Finca, a Elx i posseïdora d’una estrella Michelin.
 • Paco Roncero, un dels més prestigiosos cuiners de la cuina d’avantguarda espanyola, 2 estrelles Michelin.
 • Fernando Pérez Arellano, format als millors restaurants de Dublín, Londres, Nàpols i un llarg etc. 2 estrelles Michelin.
 • Marc Fosh, l’únic britànic que ha aconseguit 1 estrella Michelin.
 • Andreu Genestra, inquer, format per Marc Fosh, Mugaritz, Joan Marí Arzak i Ferrá Adrià, i que compta amb 1 estrella Michelin.
 • Hernán Luchetti, xef argentí, cap de cuina del considerat millor restaurant del món El Celler Can Roca.
 • Margalira Coll, del restaurant Miceli.
 • Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó.
 • Catí Pieras, del restaurant Daica.
 • Sílvia Anglada, menorquina del restaurant Tast de na Sílvia.
 • Adrían Quetglas, nascut a Bons Aires ,però descendent de mallorquins, la seva cuina s’ha caracteritzat pels seus orígens mallorquins, Quetglas passà els últims 10 anys a Moscou, on va ser nomenat cuiner de l’any a Rússia.
 • Santí Taura, ell mateix es descriu com amant de Mallorca i ho plasma en les seves receptes que combinen a la perfecció ingredients i tradició, convertint els seus plats en únics. El seu restaurant compta amb una llista d’espera de gairebé un any.
 • Víctor García, és un altre dels cuiners mallorquins, en l’actualitat treballa al restaurant Cap Rocat, situat en una de les zones més privilegiades de Mallorca.

Esdeveniment totalment gratuït, en el qual s’ofereix als tres finalistes un contracte remunerat en pràctiques en un dels Protur Hotels, un premi en metàl·lic i estada gratuïta d’una setmana per a 2 persones

Enguany, entre els 18 estudiants seleccionats, hi ha alumnes del Basque Culinay Centre, El prestigiós Hotel escola de Sant Pol de Mar, Hotel escola de Santa Creu de Tenerife, Escola d’hostelería i turisme Master D de València, Madrid i Mallorca, IES Juniper Serra de Palma, IES Maria Àngels Cardona de Menorca, CIFP de Pontevedra, ESHAEX-SEXPE de Badajoz, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i ESHOB de Barcelona, un planter que ​​ha estat escollit per participar en un concurs que, en la seva segona edició ha comptat amb el doble de sol·licituds, consolidant-se com cita imprescindible entre les millors escoles de l’Estat. El producte escollit és l’espatlla de xot mallorquí.

Durant quatre dies, les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa ***** a sa Coma, Mallorca, ens presentaran, tallers de sushi, panades dolces, formatges tendre, etc. Xerrades gastronòmiques i un programa d’activitats que ens faran gaudir i emocionar en una cita imprescindible per als amants de la gastronomia.