Com és tradicional, els que hi vagin disfressats podran menjar aquest plat de franc

Dissabte dia 10, el poble de Galilea viurà la festa de Carnestoltes d’una manera molt saborosa: cuinant un plat típic de l’hivern mallorquí, la fava parada.

Fa més de 45 anys que un petit grup de veïns de Galilea es varen reunir per celebrar Carnaval amb aquest plat. De llavors ençà, la tradició es manté i cada vegada són més els que viuen aquesta festa en aquest poble de la Serra de Tramuntana.

La festa començarà dissabte dia 10, a les 21 hores, quan els veïns de l’associació Amics de Galilea hauran preparat el plat, a base de faves, carn, ceba, tomàtiga i fideus. Tothom que hi vagi disfressat de cap a peus, podrà menjar fava parada gratis. En cas contrari haurà de pagar 5 euros. És imprescindible dur-hi el plat, coberts, tassó i torcaboques. El plat de fava parada inclou un tassó de vi o aigua i un bocí d’ensaïmada de tallades, típica d’aquests dies. La bauxa continuarà amb la desfilada de disfresses, amb premis per a comparses (mínim 4 persones) i individual adult i infantil. El punt i final del vespre anirà a càrrec de DJ Quique.

L’endemà, diumenge, a Puigpunyent també hi haurà festa, amb disfresses i passacarrers amb la batucada Malaka, a les 12 hores davant l’Ajuntament. Mitja hora més tard, el grup Trencaclosques animarà el públic amb una bona festa infantil.

Des de l’Ajuntament de Puigpunyent conviden a participar en aquesta festa divertida i, també, culinària!