Més de 800 amics i amigues es reuniren el divendres 5 de juliol al celler Can Majoral per celebrar la festa Art i Vi, enguany marcada pel 40è aniversari d’aquest celler familiar.

Un celler amb història i de referència 

Andreu Oliver, Majoral, va començar el vespre amb aquestes paraules : “Cultivar vinya i fer vins és un compromís amb la nostre terra, amb la cultura que hem heretat dels nostres avantpassats i un fruit per les generacions futures”.

Tot i que el sector vitivinícola de Mallorca viu una època daurada a día d’avui, ja que cada vegada es veu més verd de pàmpols al paisatge mallorquí, cal recordar que ara fa 40 anys el sector vitícola patia una forta crisi perquè molts de pagesos arrabassaven les vinyes i cada vegada hi havia menys cellers a Mallorca.

El 1979 els de Can Majoral iniciaren el projecte de fer vins al poble d’Algaida, amb la seguretat que amb criteri enològic i rigor es podien fer vins singulars i de qualitat i la convicció que l’agricultura ecològica era el bon dcamí per arribar a l’èxit.

Art, música i bauxa

La festa, que començà amb el so de les xeremies i el toc de flabiol dels xeremiers d’Algaida, va continuar amb el grup Airbach integrat pel pianista Andreu Riera, el flautista Josep Francesc Palou, en Jaume Ginard a la batería, en Toni Cuenca al contrabaix, Armando Lorente al vibràfon i el gutarrista Toni Miranda oferiren una singular fusió de música clàssica i jazz amb gran dosis de virtuosisme i musicalitat. Mentre sonava la música es projectaren unes imatges on es podía observar la feina d’onze artistes pintant o fent escultures al pati del celler.

Exposició artística oberta

Quan el concert va haver acabat, es va retirar la gran pantalla que hi havia darrera els musics i varen apareixer els 9 cuadres i les dues escultures que havien estat els protagonistas de les imatges fetes per en Vicenç Matas. Durant aquesta setmana el celler estarà obert perque la gent que vulgui pugui visitar l’exposiciód’aquests 11 artistes de Mallorca de gran prestigi que han col·laborat amb el celler com són Alícia Llabrés, Maria Carbonero, Menéndez Rojas, Pep Coll, Tomeu Coll, Rafel Joan, Joan Costa, James Lambourn, Luis Maraver, Miquel Servera i Pep Canyelles.

En acabar la música i el tast, les converses entre amics s’apoderaren del pati del celler de Can Majoral, hi hagué sopar i vi per tots els assistents i la festa durà fins a ben entrada la nit amb la música dels dj’s Som Vinils.

Fotos: Vicenç Matas