/

Ha mort Gabriel Sampol, empresari i creador del celler Son Vich de Superna

Era el president del grup Sampol, una de les multinacionals principals dedicades al sector energètic

L’empresari Gabriel Sampol Mayol va morir dilluns passat a 87 anys. La seva mort ha causat una gran tristor en el sector empresarial de Mallorca perquè és un dels empresaris més estimats i rellevants de l’illa.

A més, va crear el celler Son Vich de Superna, al municipi de Puigpunyent (Mallorca), on va reformar la possessió i va recuperar el conreu de vinya i l’elaboració de vi en aquest indret. Actualment és gestionada pel seu fill Fernando Sampol Massanet.

Gabriel Sampol i Mayol, va néixer a Montuïri (Mallorca) el 1936. Era el president del Grup Sampol, empresa que va fundar son pare Josep Sampol Arbona el 1934 i va dedicar tota la seva vida professional a l’empresa familiar fins a convertir-la en una de les multinacionals principals dedicades al sector energètic.

El grup Sampol té presència permanent a Espanya, Itàlia, Mèxic, República Dominicana, Jamaica, Panamà, Colòmbia, Puerto Rico, Hondures, Aruba, Perú, Canadà i Cap Verd. Durant els més de 88 anys d’història, el grup Sampol ha desenvolupat projectes internacionals a 22 països i 4 continents. Dels molts guardons i premis que Gabriel Sampol va rebre cal destacar la medalla del Mèrit al Treball (2011).

Ha estat un exemple a seguir: un optimista que no entenia el significat de la paraula desànim, que estimava la vida i la gaudia. També va ser un treballador incansable, intel·ligent i un gran lluitador. Ha partit feliç d’aquest món, sense dolor, al costat de l’amor de la seva vida, la seva esposa, Paz Massanet, i dels seus fills i nets.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat