La Festa de l’Oliva 2019 va tenir uns protagonistes d’excepció: 20 collidores d’oliva arribades dels municipis de Bunyola, Valldemossa, Puigpunyent, Sant Joan, Montuïri i Maria de la Salut. L’acte, organitzat per la denominació d’origen protegida Oliva de Mallorca, va tenir com a escenari la bella possessió de Raixa i va retre d’aquesta manera un homenatge emotiu a les persones i famílies compromeses amb la tradició olivera.

Intenses jornades de feina

Miquel Gual, president de la DOP Oliva de Mallorca, va remarcar “la importància d’un col·lectiu de vital per al sector fins al retrocés de l’activitat olivarera a Mallorca que afrontava, campanya rere campanya, intenses jornades de feina en dures condicions a les quals es van dedicar dones tant de poblacions properes a les possessions dedicades a la producció d’oliva, com també arribades d’altres zones de l’illa”.

Insígnia per a la família Vicens de Ca’n Regalat

Les homenatjades varen rebre un cistell similar al que rebien quan s’iniciava la collita. A més, a DOP Oliva de Mallorca també va distingir el compromís amb la tradició olivarera i l’entorn de Mallorca amb la imposició de la insígnia del Consell Regulador a la família Vicens de Ca’n Llegat (Fornalutx).

Les recol·lectores d’oliva que varen assistir a l’acte són: Beneta Mas Mas, Francisca Colom Palou, Maria Font Cabot, Magdalena Sabater Estarellas, Sebastiana Quetglas Estarellas; Aina Cabot Oliver; Maria Conti Vives; Isabel Quetglas Vidal i Francisca Suau Mateu de Bunyola; Coloma Font Ferriol de Maria de la Salut; Antònia Matas de Sant Joan; Francisca Llabrés Barceló; Margalida Ferrer Fornés; Joana Balaguer Pons de Puigpunyent; Antònia Ferrer Ginard, Antònia Capó Ferrer; Antònia i Margarita Morey Torres, i Catalina Pastor Lladó de Valldemossa com també, Francisca i Margalida Rosselló de Montuïri.