Són els únics cuiners seleccionats de les Illes Balears

Un total de 48 cuiners participaran al Concurs de Pintxos i Tapes que se celebra anualment a Valladolid, dels quals dos han estat seleccionats com a finalistes per representar les Illes Balears. Aquests són Igor Rodríguez, del restaurant Ham del Port de Sóller; i Aingeru Etxebarría, del restaurant Can Terra d’Eivissa, tots dos cuiners d’origen basc.

Aquest certamen, que compleix la tretzena edició, se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de novembre a Valladolid. Igor Rodríguez, que ha estat finalista del concurs en les edicions de 2011, 2013, 2015 i 2016,  hi prepararà la tapa Ensaïmada de cranca de riu. Per la seva banda,  Aingeru Echevarría, qui també hi ha participat anteriorment, hi cuinarà la tapa titulada A Tot Porc li Arriba el seu Sant Martí, que consisteix en un rul·lo de carpaccio de xulla a 65º torrada de tonkatsu (plat japonès que consisteix en una costellla de porc d’un centímetre de gruixa, passada per farina, ous batuts i panko), steak tartar amb cruixent de corna, pa de llet al vapor i aroma d’aglà.

Des del mes de juny, cuiners de tot l’Estat han fet arribar receptes de tapes i barquetes d’autor al comitè de selecció. Dia 9 d’octubre, avaluaren les candidatures a partir de la qualitat culinària, l’originalitat, l’estètica i l’aplicació comercial de cada proposta fins a confeccionar la llista dels 48 participants. El premi per al guanyador de l’edició 2017 és de 6.000 euros.

El jurat estarà presidit pel cuiner Alberto Chicote, dels restaurants YakiToro i Puerta del Sol, tots dos de Madrid, i presentador dels programes televisius Pesadilla en la Cocina i Top Chef. En el marc d’aquesta activitat, també s’hi farà el I Campionat Mundial de Tapes; i hi haurà tallers infantils de cuina, cursos de tirar cervesa, degustacions de carn i tast de refrescos infantils.

Hi podeu consultar tots els participants a: http://www.concursonacionaldepinchosytapas.com/blog-concurso-nacional-de-pinchos/item/408-48-finalistas-concurso-nacional-pinchos-tapas-16-campeonato-mundial