Igor Rodríguez va ser proclamat subcampió d’Espanya de tapes el 10 de novembre, al Concurs de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid. Va guanyar el premi d’argent amb la tapa xuixo de Porc Negre amb anfós, un plat amb el qual fa un homenatge a la cuina tradicional mallorquina i un producte típic català, el xuixo, concretament de terres de Girona.

Igor Rodríguez ha assegurat estar molt feliç per haver guanyat el guardó, ja que ha estat una sorpresa perquè el nivell cada cop és més alt en aquesta competició culinària.  “És un premi per a mi, per a El Bandarra (restaurant de Palma on treballa) i per a la gastronomia de les Illes Balears i el nostre producte local”, ha afirmat.

El xuixo de porc amb anfós és, tal com el xef ha explicat, “un xuixo de tota la vida (una pasta dolça típicament gironina, de forma cilíndrica de pasta fina, farcida de crema, fregida i ensucrada per fora) farcit de  Porc Negre i anfós mallorquí amb el qual pretenem no solament retre homenatge al receptari ancestral de Mallorca, sinó a més oferir en un sol mos tot el que aquesta meravellosa terra ens pot oferir: mar i terra alhora”.

Cal recordar que Igor Rodríguez va guanyar el Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid el 2017 amb la tapa ensaïmada de cranc de riu.