L’any passat, el Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí s’endugué el primer premi

Amb motiu de la Diada de les Illes Balears, se celebra la tercera edició del Campionat Mundial d’Ensaïmades. La cita, organitzada per la distribuïdora Hijos de Ramon Oliver, està dividida en dues fases. La primera és la selecció de candidatures, que es poden fer arribar fins al 7 de febrer; mentre que la segona serà la final, en la qual un jurat triarà els tres guanyadors.

Com participar-hi

Els forners que hi vulgiun participar, han d’enviar un missatge a comunicacion [arrova] hroliver [punt] es, i hi han d’indicar el nom de l’establiment, l’adreça, l’e-mail i el telèfon del responsable. El màxim de participants és de 50 inscrits. La participació en el Campionat és gratuïta.

Els premis que s’hi han previst són:

  • 1.000 kg de farina per al guanyador.
  • 500 kg per al segon classificat.
  • 250 kg per al tercer.

Com que és una convocatòria internacional, es podran presentar negocis no ubicats a Mallorca que acreditin tenir cinc anys d’experiència en l’elaboració d’ensaïmades.

En la gran final, 10 ensaïmades elaborades per forns seran tastades en públic per un jurat d’experts que serà l’encarregat d’escollir la Millor Ensaïmada del Món 2019. El jurat estarà format per 3-5 membres de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, acompanyats per 3 o 4 experts gastronòmics. Cadascun dels integrants del tribunal puntuarà les ensaïmades seguint els criteris definits en uns fulls de tast. En cas d’empat, hi haurà una ronda de desempat entre els dos establiments i guanyarà el que obtingui major puntuació.

El Campionat compta amb la col·laboració de L’Hirondelle, Azucarera, Mantecas Martínez, Farinera Moretó, el Consell Regulador IGP Ensaïmada de Mallorca i la Fundació Asima, a més de tenir el suport del Govern de les Illes Balears i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.