Es farà els dies 18 i 19 de novembre

Caimari celebra festa grossa pel mes de novembre amb motiu de la Fira de l’Oliva. Una gran proposta d’activitats per aprofundir en el pilar de la dieta mediterrània. Per celebrar aquestes dues dècades de fira, hi trobareu un ventall amplia d’activitats, a més de poder comprar oli i oliva directament als productors mallorquins a bon preu.

Els bars i restaurant de Caimari també han preparat diferents opcions per assaborir tan dissabte com diumenge. A continuació podeu consultar els plats de cada establiment i, també, les activitats previstes al programa de la Fira de l’Oliva de Caimari 2017.

Els bars i restaurants han preparat diferents menús i propostes:

Ses Deveres 

Camí Vell de Moscari, s/n (Devora el Parc Etnològic) Reserves: 618 267 709

A pocs metres de la plaça baixant per un camí peatonal podeu trobar el nostre restaurant. Ximeneia per si fa fred i terrasseta per si fa bon temps. Berenars, dinars i sopars. Cuina mallorquina i de temporada.

 

Per a aquests dies de fira han preparat: Caragols; Frit de verdures amb picornells; Frit de marisc; Sopes mallorquines; Aguiat de pilotes amb sípia; Cabrit; Bacallà gratinat amb all i oli; Pa amb oli de llom amb esclata-sangs i Pa amb olis…

 

Ca na Toneta

C/ Horitzó, 21 · Caimari Reserves: 971 515 226 www.canatoneta.com

A Ca na Toneta tot el que ofereixn surt del seu hort familiar; la carn és mallorquina i el peix com ha de ser, de la mar. Però res d’això seria el que és sense el tresor de Caimari: l’oli que ens fa ser qui som.

 

Plats especials per a la fira: Sopes mallorquines, coca de bolets, peix al forn, porcella de porc negre rostida amb salsa de magranes agres i gató de plàtan amb bessó d’ametlles.

 

Sa Tafona de Caimari Restaurant

Ctra Inca – Lluc, km 6 – Caimari Reserves: 971 873 724 – 680 831 990

Per aquests dies de fira ofereixen: Tombet de carn Amanida d’olivada amb formatge mallorquí i confitura de tomàtiga Frit de porc Hamburguesa casolana de sípia Pa amb oli de: Llom amb esclata-sangs Costelles de mè De fira: llom, esclata-sangs, botifarró i xulla Mallorquí: llonganissa, formatge, esclata-sangs i xulla. Sa Tafona: formatge, cuixot salat, tonyina i sobrassada. Menú de nins: croquetes amb patates.

Bar Can Tomeu

C/ Ses Tavernes, 9 · Caimari Telèfon 971 515 361

Plats que hi trobereu: • Frit de porc • Plat de muntanya • Variat mallorquí • Pa amb oli de llom i esclata-sangs.

 

Bar Can Vilà

C/ Nostra Sra. de Lluc, 57 · Caimari

Plats que trobareu per la Fira:  Frit de porc, Frit de me, Llom amb esclata-sangs Pa amb oli variats

 

Bar s’Aturada

C/ Ca s’Hereu, 25 · Caimari Telèfon: 871 707 695

Per berenar: • Variats

Per dinar i sopar: • sopes de matances • caragols • bacallà amb pebres torrat

Aquest és el programa d’activitats:

Disssabte, 18 de novembre

  • A les 10.00 h: Al Comellar de Son Albertí, recepció de les autoritats i inauguració oficial de la XX Fira de s’Oliva. Acte d’homenatge a Pere Seguí Caimari batle de Caimari entre els anys 1995 i 2014, creador i impulsor de la Fira de s’Oliva des de la seva primera edició. Visita al recinte firal acompanyat dels xeremiers.
  • A les 11.00 h: • A la Plaça Major, demostració del procés d’elaboració de l’oliva (collir, porgar, triar, trencar i salar). durant tot el dissabte i el diumenge:
    A la Plaça Major, exposició d’eines i utensilis per collir oliva.
    • A la Plaça Major, demostració de fabricació d’ormetjos i guarnicions per a bísties.
    • A la Plaça Major, demostració d’elaboració de senalles i senalletes de llatra. • Visita al parc Etnològic amb l’exposició d’una sitja i barraca de carboner, casa de neu, forn de calç i coll de tords.
    • Visita a sa Tafona de Caimari, amb venda i degustació d’oli d’oliva verge extra Simó Mateu. La tafona compta amb aparcament propi.
    • Obertura al públic i visita a l’antiga trencadora d’ametlles de Ca na Bielona.
    • Obertura al públic i visita a la Tafona-museu de Caimari.
    • Degustació i venda de crespells de farina de garrova en benefici del CEIP Ses Roques.
    • A la Placeta Vella, mostra de cans de bestiar, a càrrec del Club Nacional del Pastor Mallorquín.
    • Degustació d’olives negres, pansides i trencades i oli novell per gentilesa de Conserves Bernad de Cal Reiet.
    • Degustació d’olives de tota casta per gentilesa de J. Pericas.
    • Venda i degustació d’oli d’oliva verge extra per gentilesa d’Oli Caimari.
    • Venda i degustació d’oli d’oliva verge extra amb D.O. per gentilesa dels olis Verderol.
    • Venda i degustació d’oli d’oliva verge extra amb D.O. per gentilesa dels olis Sa Resclosa.
    • Venda i degustació d’oli d’oliva verge extra amb D.O. per gentilesa dels olis Solivellas.
    • Degustació i venda d’oli d’oliva verge extra, d’ametlles i de bessó torrat de Mallorca per gentilesa de Ca´s Col·lector.
    • Exposició de cotxes i motos antics de Mallorca, a càrrec de Jaume Damià i Joan Vallcaneras. • Exposicions de pintura a l’Església Vella.
  • A les 16.00 h: • A la Finca de Cas Roget, tir de Fona, competició puntuable pel Campionat de Mallorca, modalitat pilota.
  • A les 17.15 h: • A la Plaça Major, demostració del procés d’elaboració de l’oliva (collir, porgar, triar, trencar i salar).
  • A les 18.00 h: • A la Plaça Major, ballada popular a càrrec del grup folklòric els Revetlers de s’Alqueria Blanca i Calonge.

Diumenge, 19 de novembre

  • A l’entrada del recinte firal hi haurà degustacions d’oli i olives, com també de crespells de farina de garrova
  • A les 11.00 h: • A la finca de la família Mateu Mairata (a darrera l’església), VI concurs de cans per arreplegar ovelles.
  • A les 12.30 h: • A la Plaça Major, demostració del procés d’elaboració de l’oliva (collir, porgar, triar, trencar i salar).
  • A les 17.00 h: • A la Plaça Major, combat de glosadors.
  • A les 18.30 h: Cloenda XX Fira de l’Oliva, amb un passacarrers amb una colla de xeremiers i tamborils.