/

Petits Cellers de Mallorca pronostica un vi d’alta qualitat

Guillem Vicens, president de l'associació Petits Cellers, pronostica que el vi que s'obtindrà del raïm d'enguany serà d'una alta qualitat

La producció de raïm serà un 30% inferior a la prevista

Guillem Vicens, president de l’associació Petits Cellers, pronostica que el vi que s’obtindrà del raïm d’enguany serà d’una alta qualitat.

Ho va comentar divendres dia 22 de setembre durant la previsió de la verema de 2017, que va tenir lloc les vinyes del celler Son Vich de Superna de Puigpunyent, propietat de la família Sampol – Massanet.

Aquesta bona previsió es deu a l’absència de malalties, a la bona climatologia que hi ha hagut, sense calabruixades ni pluges excessives abans de recollir el raïm. Tot i això, la forta calor i xafogor de l’estiu provocarà que la producció prevista en 3 milions de kilos de raïm sigui inferior, aproximadament d’un 30% menys.

La verema ja ha acabat a quasi tota l’illa, només falten els cellers de la Serra de Tramuntana que la finalitzaran en una setmana. “Sempre solen anar més endarrerits que la resta per la climatologia particular que hi ha a la muntanya”, va aclarir Vicens.

El 60% del vi de Mallorca

La producció de Petits Cellers suposa el 60% de la producció de vi a Mallorca, ja que l’entitat agrupa 39 cellers de l’illa. Pel que fa a la Xylella fastidiosa, Vicens va comentar que per sort, només s’han detectat 14 casos a cellers de la comarca de Llevant: “assortadament no ha afectat a la vinya. Esperam que Europa respecti la petició del Govern de les Iles Balears i que només s’hagi d’arrabassar la planta infectada perquè en cas contrari suposaria eliminar tots els ceps en un radi de 100 metros. Això seria un desastre perquè hi ha molts de cellers tenen 2 o 3 hectárees de vinya i suposaria haver-les d’arrabassar quasi totes”, senyalà Guillem Vicens.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat