/

La Fira del Llonguet torna aquest diumenge

Se celebra al Pil·larí i s'espera que hi assisteixin devers 15.000 persones

El llonguet tornarà a ser el producte estrella aquest cap de setmana. El motiu és la celebració de la Fira del Llonguet al Pil·larí, el diumenge 30 d’abril, de 9 a 18 hores.

Aquesta Fira, que té un fort caràcter tradicional i artesà, va néixer com una iniciativa veïnal i ja s’ha consolidat al calendari de fires de la ciutat. S’hi espera una afluència de fins a 15.000 persones al llarg de la jornada, motiu pel qual el consistori l’ha declarada d’interès públic municipal, de manera que pugui dotar-la dels serveis municipals necessaris per a la seva correcta celebració.

L’Associació de Veïns d’Es Pil·larí és l’encarregada d’organitzar-la, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i l’Associació de Pastissers i Forners de les illes Balears. La mostra, que tendrà 700 metres lineals distribuïts en un recorregut circular, transcorrerà pels carrers de la Muntanya, del Roncal, de Martina Pascual, de Josep Tomàs i Rentería i de Sor Damiana, que patiran talls circulatoris aquest cap de setmana. La previsió és que hi hagi al voltant d’una setantena de punts de venda, mostra o exposició en què el pa tradicional de la ciutat serà el protagonista.

La Fira compta amb el suport de l’Associació de Forners i Pastissers de les illes Balears, que té per objectiu donar a conèixer la tradició dels productes locals de pastisseria i forn. En total hi participaran cinc forns de tot Mallorca que comercialitzaran els seus productes, amb el llonguet com a protagonista.

També hi haurà 7 foodtrucks, dues paradetes de cerveses artesanes, una destil·leria artesana i una cinquantena de paradetes d’artesania.

Les activitats començaran a les 9 del matí i el seu programa inclou activitats diverses com jocs i tallers infantils, una cercavila a càrrec del Circ Stomboli, la presència dels geganters de Llucmajor, un photocall a càrrec del Moviment Mallorquinista amb la seva mascota el Dimonió i diferents demostracions de cuina amb els xefs José Cortés, Marga Brunet i Miquel Serra.

El programa inclou tot un seguit de propostes com són demostracions artesanals d’elaboració de pa i altres productes i animació musical amb horabauxa llongueter a partir de les 14 h a càrrec d’un DJ. S’hi han habilitat 11.000 metres quadrats per a l’aparcament de vehicles a tres aparcaments dissuasoris.

Així mateix, la línia 31 de l’Empresa Municipal de Transports, que és la que habitualment connecta aquesta barriada de la ciutat, tindrà una major freqüència (passarà cada 20 minuts), per tal de facilitar l’arribada a totes aquelles persones que decideixin desplaçar-s’hi fent servir el transport públic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat