La ruta Tapalma torna del 27 de novembre a l’1 de desembre de 2019

La ruta gastronòmica i coctelera Tapalma 2019 es durà a terme des del 27 de novembre fins l'1 de desembre per diferents rutes de la ciutat.  Paral·lealment, se celebrarà el concurs de tapes i còctels el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma

La ruta gastronòmica i coctelera Tapalma 2019 es durà a terme des del 27 de novembre fins l’1 de desembre per diferents rutes de la ciutat.  Paral·lealment, se celebrarà el concurs de tapes i còctels el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma.

Inscripció a Tapalma 2019

Les inscripcions per als bars i restaurants que hi vulguin participar, tant en el concurs com a la ruta, ja s’han obert i podran inscriure enviant un correu electrònic a tapalma [arrova] agenciacom [punt] com o al telèfon 971 432 220.

L’edició d’enguany es presenta carregada de novetats entre les quals cal destacar la nova imatge de l’esdeveniment que té un cor com protagonista, al qual li han donat una mossegada i hi té clavat un escuradents. Tal com ha explicat Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, organitzadors de l’esdeveniment i autors del disseny de Tapalma, “la gastronomia i la cocteleria es fan amb el cor, des del més profund del nostre ésser. Implica passió, emoció i ser molt visceral, per això, la imatge triada és la d’un cor,que tan bé representa les emocions que un experimenta en crear una tapa o bé un còctel”.

Pel que fa a les novetats, enguany la televisió autonòmica IB3 retransmetrà en directe el concurs que se celebrarà al Palau de Congressos, des de les 16 fins a les 20 hores i que presentarà la periodista Beatriz Díez Mayans.

Per la seva banda, el president de Restauració Mallorca Caeb, Alfonso Robledo, ha explicat que l’objectiu d’aquesta cita gastronòmica és “ajudar a un dels principals sectors econòmics de la nostra comunitat en un moment en què l’afluència de públic baixa , per això celebram aquest esdeveniment el mes de novembre”. Cal recordar que els establiments que van participar en Tapalma l’any passat varen vendre més de 40.000 tapes durant 4 dies.

Jurat dels concursos
Igor Rodríguez
, campió de Pinchos i Tapes d’Espanya, serà el president del jurat de Tapalma 2019. Rodríguez ha explicat que “amb Tapalma volem mostrar els grans professionals i artistes gastronòmics que tenim”. L’any passat, ha conclòs, “es van presentar cuiners de moltíssim nivell i aquest any esperam veure més nivell encara per viure una competició d’allò més intensa”.

Juan Antonio García, president de l’Associació de Barmans de Balears i president del jurat de bàrmans de Tapalma, ha mostrat el seu agraïment “per l’oportunitat que se’ns dóna des de Tapalma a la cocteleria i, sobretot, per poder formar part d’aquest esdeveniment gastronòmic a nivell estatal. És una oportunitat única de veure junts a grans professionals de la ciutat en la seva màxima expressió ”

Finalment, Elena Navarro, regidora de Turisme, Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, entitat municipal que enguany es bolca en el suport de la gastronomia i cocteleria local, ha conclòs que “Tapalma representa per a la nostra ciutat una oportunitat de col·laboració publicoprivada , per posar en valor una iniciativa gastronòmica de primer nivell. Una cita ineludible de l’activitat gastronòmica de la ciutat que pretén posicionar Mallorca com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola “.

Concurs de tapes i còctels

El concurs, igual que l’any passat, es divideix en tres categories. D’una banda els cuiners hauran d’elaborar una tapa temàtica amb la galeta Quely com a principal matèria primera. I d’altra banda, hauran d’elaborar, a més, una tapa lliure que serà la que optarà al principal premi que és el Tapalma d’Or 2019.

Pel que fa a la cocteleria, els participants hi competiran, amb l’elaboració d’un còctel lliure, per esdevenir el Còctel d’Or Tapalma 2019. El lliurament de premis es durà a terme el mateix dia del concurs al Palau de Congressos en finalitzar el certamen.

Tapalma 2019 està organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca CAEB i té al grup Armas Trasmediterránea i l’Ajuntament de Palma com a patrocinadors principals, a més de la implicació del Palau de Congressos de Palma, Autovidal, Kia, Makro i Quely. Igualment compta amb la col·laboració de l’Associació de Barmans de les Balears, Coca-Cola, l’Associació de Cuiners Afincats a Balears (ASCAIB) i Sangria Rita.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Restaurants