Com cada any, Son Carrió celebra una de les fires de referència de la primavera mallorquina. La Fira Ramadera de Son Carrió se celebra aquest diumenge 12 de maig, i a més de les paradetes d’artesania, de productes agrícoles i ramaders, l’abella mallorquina en serà el protagonista.

Per això, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha preparat una exposició per donar a conèixer aquest animal i els productes que se’n deriven. De fet, les abelles són el grup més important de pol·linitzadors, essencials per a la reproducció i persistència de moltes plantes silvestres i cultivades. A l’exposició, s’hi podran conèixer els perills que corren, amb insecticides, canvi climàtic, etc; a més de donar a conèixer de ben a prop la feina dels apicultors que s’encarreguen de cuidar-les i d’extreure’n la mel.

Després de 23 anys de la primera edició, la Fira de Son Carrió continua amb l’objectiu de promocionar el producte balear. D’aquesta manera ha esdevingut un espai de referència, de trobada i de foment de productes autòctons.

Concurs morfològic de l’ovella de raça mallorquina

Tot i això, la fira té un caràcter ramader, per aquest motiu, els animals sempre hi són presents, sobretot les races autòctones. De fet, són un atractiu de la fira, concretaments als voltants del centre cultural de Ca n’Apol·lònia on sempre hi ha presència i varietat d’animals com els cans de bestiar, raters, eivissencs, porcs, gallines i coloms… Però, sobretot els darrers anys s’ha fet una aposta important per l’ovella de raça mallorquina. El diumenge de la fira, s’hi celebra el tradicional concurs morfològic de l’ovella de raça mallorquina, en el qual hi participen més de 32 corrals de diferents finques de Mallorca, amb aquest concurs el que s’intenta és donar suport a l’Associació de l’Ovella de Raça Mallorquina, que és la que l‘organitza, tant en la cria com en la producció i comercialització del me mallorquí.