Venda Directa va organitzar una trobada de bloguers especialitzats que visitaren diferents explotacions agrícoles de Mallorca

Les xarxes socials són una manera de visibilitzar la feina que pagesos, ramaders i productors de les Illes Balears duen a terme dia a dia. Així es va demostrar els dies 1 i 2 de desembre de 2018 amb el blog trip organitzat per Venda Directa, que va aplegar 9 bloguers especialitzats en viatges, gastronomia i elaboració de productes artesanals amb l’objectiu que coneguin de primera mà com es treballa en una explotació agrària.

El resultat d’aquesta iniciativa han estat més d’1.300.000 impressions a les xarxes socials, la qual cosa va provocar que #VendaDirecta i #MillordePrimeramà fossin trending topic en les Illes Balears. El hashtag va començar a tenir força al voltant del migdia i es va mantenir en primera posició fins a les deu del vespre.

L’excursió agroalimentària va incloure la visita a un celler de Porreres per conèixer com s’elabora el vi, una altra visita a Manacor, per conèixer com es recullen les olives i com se’n fa l’oli d’oliva verge extra, a més d’una altra visita a Algaida on varen conèixer alguns dels secrets i tècniques de l’agricultura ecològica.

Twitter i Instagram 

Totes les comunicacions que varen fer els influencers varen repercutir en dues xarxes socials, Twitter i Instagram. Des de Venda Directa apunten que “la informació i la formació són el camí per conscienciar les futures generacions de la importància que té el medi ambient i com ens afecta. A principi d’agost ja s’havien consumit tots els recursos naturals que la Terra és capaç de generar. Això vol dir que aquests últims 5 mesos de l’any vivim forçant aquests recursos, vivim per sobre de les possibilitats autoregeneratives”. Per evitar l’impacte ambiental, es recomana comprar a productors locals com els que agrupa Venda Directa, d’aquesta manera “evitam la petjada ecològica, ja que s’estalvien molts recursos naturals com el petroli, es redueix el CO2, es manté i es cuida la terra i es fomenta l’economia local”.

Més informació sobre Venda Directa

Venda Directa és un segell que concedeix la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a les explotacions agràries perquè puguin comercialitzar directament els seus productes sense cap intermediari. Totes les explotacions agràries que s’han subscrit disposen d’un espai amb una botiga habilitada. Actualment hi ha un total de 41 explotacions identificades amb Venda Directa, repartides per les diferents Illes Balears.