El cuiner, propietari del restaurant Capritx, anima a posar comentaris falsos perquè vol que la plataforma l’elimini de la seva base de dades 

Tenir la millor puntuació i els millors comentaris dels clients, sembla que és el que ha de voler qualsevol cuiner, especialment a una plataforma social adreçada a viatgers com és TripAdvisor, que informa de llocs, hotels i restaurants.

Ara bé, el cuiner Artur Martínez, propietari del restaurant Capritx no hi vol aparèixer. Està cansat de demanar que el llevin de la plataforma de TripAdvisor sense aconseguir-ho. Diu que ningú li ha demanat d’estar-hi i que no hi vol aparèixer. Com que des del portal TripAdvisor no li fan cas, ha demanat que tothom hi escrigui comentaris falsos sobre el seu restaurant. Els podeu escriure aquí: https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g665811-d896604-Reviews-CAPRITX-Terrassa_Catalonia.html

El restaurant Capritx es troba a Terrassa i ha estat guardonat amb una Estrella Michelin i un Sol Repsol. Artur Martínez exemplifica d’una manera molt clara com se sent per tenir un perfil a TripAdvisor contra la seva voluntat: “És com si Facebook obrís pel morro el teu perfil i no te’n deixàs cancel·lar el teu compte”.

Aquí en podeu veure un vídeo que explica l’odisea d’aquest cuiner que no vol aparèixer a TripAdvisor, que ha fet TV3:

No és la primera vegada que el portal TripAdvisor és criticat amb motiu. De fet, se l’acusa de permetre comentaris falsos, capaços d’ensorrar negocis. També se’l va acusar d’informar falsament sobre un restaurant inexistent a la ciutat italiana de Moniga del Garda, que TripAdvisor considerava el millor del poble.

Una altra de les crítiques és que la web no permet comentaris en idiomes diferents als que ha preestablert al seu web.

Alguns dels comentaris (ja eliminats de TripAdvisor) que han posat amics i coneguts del cuiner per ajudar-lo en la seva reclamació: