Disculpa, però aquesta entrada només està disponible en Alemany. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La setmana de Pasqua és la temporada amb més vendes de tot l’any

Me Ecològic de Mallorca ha donat per iniciada la campanya de Pasqua. Ho va fer divendres dia 16 un acte en què el ramader, i batle de Maria de la Salut, Guillem Jordà va traslladar el seu ramat de 180 ovelles de la finca Llampí a la finca Roqueta, a una distància de 2-3 km, dins el terme de Maria de la Salut.

El desplaçament de ramats entre finques és un fet habitual entre els petits propietaris, que normalment compten amb parcel·les disperses en el territori. És el cas de Guillem Jordà, un dels socis de la Cooperativa de Pagesos Ecològics de Mallorca, que aquest matí ha acompanyat el seu ramat d’una finca a una altra per fer rotació de pastures. Antigament aquesta activitat era molt habitual en el Pla de Mallorca, ja que la majoria de pagesos comptaven amb petites guardes d’ovelles que anaven rotant per petites finques o parcel·les. Jordà encara manté aquesta pràctica. Des del projecte Me ecològic de Mallorca es vol visibilitzar i posar en valor aquest tipus de pràctiques que són les que realment propicien el manteniment del paisatge que identifica el territori de Mallorca.

Campanya de Pasqua

L’any passat es van vendre 100 mens aproximadament durant la setmana de Pasqua. Enguany, s’espera superar la xifra, ja que es disposa de suficient oferta. Me ecològic té un marge de creixement molt gran, ja que actualment a Mallorca hi ha 15.000 ovelles registrades en ecològic, 4.000 de les quals formen part del projecte Me Ecològic. Me Ecològic de Mallorca ja ha començat a servir a la vintena de carnisseries i punts de comanda que té per tot Mallorca per tal de cobrir la demanda de me de cara a les festes de Setmana Santa.

També disposen del servei de venda a domicili, a través del telefon 618470173 o del correu electrònic meecologic [arrova] gmail [punt]com, on s’ofereix un o mig me.

Un dels projectes imminents de Me Ecològic de Mallorca és la construcció d’un obrador càrnic per tal de poder oferir diferents productes a partir del me ecològic, com broquetes i hamburgueses.

Punts de comanda Me Ecològic 

  • Carnisseria Can Jaume Artesans, al Mercat de l’Olivar
  • Carnisseria Can Miquel,  Palma
  • Carnisseria Can Sebastià, al Mercat d’Inca
  • Carnisseria Can Lluís, a Llucmajor
  • Carnisseria Can Pep, a Capdepera
  • Carnisseria Sant Llorenç, a Sant Llorenç
  • Supermercat Suma, a sa Pobla

Punts de comanda Me Ecològic Mallorquí 

Palma:

Porreres:

  • Cooperatia Agrícola. Porreres
  • Ca na Maria. Porreres.

Inca:

  • Sa Figuerola

Manacor

  • Sa Teulera. Manacor
  • Sa Botiga. Manacor

Llucmajor:

  • Eco-Viure. Llucmajor

Artà:

  • Naturàlia.

Campanet:

  • Can Callet