Na Guida Oliver Riera ha estat la guanyadora del Concurs de Cuina Mossegades del mes de març, amb la recepta gotets de mousse de xocolata.

És autora del blog Cullerades Dolces des d’on presenta les seves creacions culinàries.

Què és el que més et motiva a l’hora de cuinar?
Sens dubte el que més em motiva és cuinar per a algú. La sensació de plenitud i nervis a la vegada que sento quan cuino per als altres m’encanta perquè fa que sàpigues que allò que estàs fent contribueix a fer feliç una altra persona, i aquesta recompensa és fantàstica!

De qui n’has après?
Tinc la gran sort de venir d’una família de grans cuineres. Tota la vida he vist ma mare entre fogons i des de ben petita sempre vaig voler ajudar-la a la cuina. Gairebé tot el meu interès per la cuina i tot el que he pogut aprendre m’ho ha inculcat ella i també la meva padrina. Totes dues intentem sempre aprendre al màxim d’ella.

“LA RECEPTA QUE HE PRESENTAT ÉS ORIGINAL I INTRIGANT”

Que té d’especial la recepta que presentares al concurs?
Suposo que és original i intrigant. La presentació de la mousse de xocolata a dintre de gotets que també són de xocolata i que, per tant, es mengen fa que sigui un plat diferent i que et preguntis com s’han fet aquests gotets quan tens el plat al davant. No és la típica mousse servida com estem acostumats habitualment i aquest fet és el que fa que el plat sigui especial.

Per a qui sols cuinar?
Uiii! Cuino per al més estricte dels crítics! (rialles) Sol cuinar per a en Tomeu, la meva parella, però també per als meus amics. Sempre em toca a mi portar els pastissos i les postres, i m’encanta perquè sempre experimento i intento superar l’últim pastís que he fet. Tot s’ha de dir, ells són els millors tastadors!

“CREC LA CUINA VA LLIGADA A MOMENTS I PERSONES ESPECIALS”

Quin és el plat que has fet que més ha agradat als teus convidats?
Sempre que tinc la oportunitat faig un gran pastís quan es presenta una ocasió especial i intento fer-ho amb tota la il·lusió del món. Crec que la cuina va lligada a moments i persones especials, i més que quedar-me amb un plat em quedo amb tots els pastissos que he fet i que han servit per celebrar aquests instants especials.

Dolç o salat?
Indiscutiblement dolç. M’encanta preparar pastissos i compartir-los amb gent especial. Crec que un bon pastís o un bon dolç alegra a qualsevol i és l’indispensable per passar una estona agradable en bona companyia.

Una virtut teva (gastronòmicament parlant).
Intento sempre presentar els plats de manera que entrin per la vista. Suposo que aquest aspecte va lligat una mica a l’arquitectura, al que em dedico, i intento sempre invertir una mica de temps en una bona presentació. Tot s’ha de dir, sóc una mica perfeccionista!

Què et falta millorar a la cuina?
Ui… moltes coses! Sóc molt conscient que sóc una principiant i que em falten moltes coses per aprendre, però només puc dir que amb el blog he après i continuo aprenent coses cada dia. Ganes no me’n falten i algun dia espero animar-me a ampliar coneixements!