Hi han participat Joan Bagur, Matías Iriarte, Daniel Arias, Gin Xoriguer i el celler Binifadet

El cuiner Joan Bagur ha deixat Ciutadella i el seu restaurant Rels, Premi Restaurant Revelació 2017, per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics, per oferir un menú exquisit de la cuina de Menorca al restaurant Velería de Peguera. Va ser el dijous 13de setembre i ho ha fet amb l’equip de cuina del restaurant Veleria, liderat per Noemí Cabrera i Isabel Vera, i que amb un servei impecable ha servit plats com la versió d’oli i aigua amb figues, maridat amb la cervesa lager Grahame Pearce, elaborada a Sant Climent, juntament amb altres plats.

De fet, les següents propostes es varen maridar amb els vins del celler Binifadet (Vi de la Terra Menorca), un tast que va dirigir el sommelier Daniel Arias. Així, el caneló de conill amb suc de pebres torrats i de conill es va tastar amb el Merluzo, un vi blanc jove i fresc, de color groc palla, elaborat amb raïms de Moscatell, Malvasia i Chardonnay. El següent pas fou la caldereta de llagosta tradicional, per a la qual Joan Bagur va recomanar sempre servir-la amb més llagostes femelles que mascles, perquè aporten més sabor i tenen una carn més blana. Aquest plat es va tastar amb el vi Binifadet Blanc 2017, un  monovarietal de Chardonnay, que no passa per bota, d’un color groc més viu i una textura més greixosa i un final sedós. Els formatges de Menorca foren els protagonistes del prepostre, juntament amb el Binnifadet Muscat Dolç, que va donar pas al plàtan amb caramel, rom i panses, que es va tastar amb un vi dolç negre, de la varietat Merlot, que va sorprendre els asssitents agradablement i que està 12 mesos en bota i 5 anys en botella.

Alejandro Garrido, director de l’Hotel Hesperia Villamil, on es troba el restaurant, i Jon Anguera, subdirector y responsable d’Alimentació i Begudes de l’hotel, exerciren d’amfitrions d’una vetlada que es va tancar amb els còctels d’autor de Matías Iriarte (Ginbo, Chapeau), que va elaborar tres combinats amb Gin Xoriguer, com el Menorcan Gin (Xoriguer, tònica, llimona y romaní, y crema de taronja), el Macarella Gimlet (Xoriguer, un cordial de llimona y herbes mediterrànies i cítrics) i el Somera Menorquina (Xoriguer, ginger beer, cítrics i formatge de Menorca).