Joan Torrens explica què trobareu a la Fira de Mancor de la Vall dels dies 24 i 25 de novembre

Aquest cap de setmana, Mancor de la Vall celebra la Fira BiniArrels, un acte que va començar dimecres amb el show cooking del xef Lluís González de l’Hotel s’Olivaret i na Catalina Salas.

La Fira inclou una proposta ben diversa i variada per a tots els públics en què hi haurà combat de glosadors, revetla, batukada i focs artificials. N’explica els detalls, Joan Torrens Pons, tresorer de l’associació Arrels, organitzadora d’aquesta interessant cita.

Enguany el nom de la Fira de Mancor ha canviat i es dirà BiniArrels, quines novetats hi trobarem? 

Sens dubte, la que més impactarà serà l’exposició dels Cavallets. Fa 10 anys que l’antiga associació va crear els Cavallets i des del 2013 nosaltres continuam amb la colla. Feim un homenatge a totes aquelles persones que han portat els Cavallets i el moment més emotiu serà el diumenge quan els entregarem un petit obsequi, recordatori del seu pas per la colla. La que menys agrada és la reducció de la festa de divendres, amb l’eliminació del famós correfoc, ara bé, hem aconseguit una Fira més equilibrada i sostenible econòmicament parlant. De tota manera, el dissabte a vespre hi haurà uns bons concerts per rescabalar la festa del divendres.

També hi haurà Jornada Gastronòmica, quants de participants i què hi oferiran? 

Es tracta de l’oferiment per part de tots el nostres bars, restaurants i comerços, de uns plats de menjar en què l’ingredient típic siguin els bolets, ja siguin esclata-sangs, gírgoles, etc. En total són 8 establiments. Dins el recinte firal, a més, hi haurà diversos punts de venda de productes d’alimentació d’entre els quals la zona de Son Morro serà l’espai on es podran comprar i torrar els típics plats de carn variada amb esclata-sangs, banyats amb un bon tassó de vi.

Quin suport rebeu de l’Ajuntament i de veïnats per fer la Fira? 

L’Ajuntament és el patrocinador de la Fira, és a dir, el que posa els doblers per poder fer-la realitat. Amb el consistori hi ha una magnifica relació ja que les dues parts cerquen el millor per al poble. L’any 2016 a l’actual junta directiva d’Arrels, ens va costar tenir unes relacions fluides a causa de la mala sintonia amb els anteriors dirigents però des de fa més d’un any, ja ens coneixem, ens entenem i això facilita molt les coses. Els veïns de Mancor de la Vall han vist néixer la Fira a l’any 2002 amb una força extraordinària, un fet mai vist dins el municipi, però any rere any, la seva implicació a disminuït per diverses raons que ara no és el moment de parlar-ne. Actualment, hi ha una certa apatia però tots volen que hi hagi Fira i és que una cosa és anar de festa i l’altra és fer la festa. Tot i això hi ha moltes persones que ajuden, hi posen una mà i sense ells no seria possible la Fira.

La cultura popular hi serà present, de quina manera? 

Hi haurà la plantada de Gegants el dissabte 24, l’actuació dels Cavallets el dissabte i diumenge, dues hores de Glosadors el dissabte a partir de les 21 h, la música popular en versió folk del grup Posidònia el dissabte vespre; a més de la trobada de xeremiers, tamboriners i flabiolers i l’actuació de tres grups de ball de bot durant tot el diumenge. No crec que hi hagi una altra fira que en dos dies tingui una proposta tan variada i completa com la nostra.

També hi haurà música? 

Sí, a més del que he dit anteriorment, el dissabte a vespre, després de l’actuació de Posidònia a les 22.30 h, podrem gaudir dels grups Cabreart a les 23.45 h, i a partir de la 01.30 h, l’actuació de Ses Bubotes.

I activiitats infantils? 

No ho he dit abans, però que el divendres 23, al Casal de Cultura, hi haurà un taller infantil molt innovador, es transformarà el Casal en un bosc on els nins i les nines faran de cercadors de petits tresors naturals. Aquest proposta, juntament amb l’altra que es farà el dissabte matí a les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament, corren a càrrec de Sa Cabanya, una empresa de Binissalem amb una gran inventiva i una dedicació total a la infantesa. El taller de dissabte serà una Jam Session, també molt innovadora on podran participar pares i fillets, a veure qui s’ho passa millor. També vull afegir que el divendres, a les 17.30 h, hi haurà un contacontes a la biblioteca que es titula ‘La Cabra Pometa’.

Voleu fer una convidada? 

Si qualcú que llegeixi aquesta entrevista, ha arribat al final i no s’ha cansat de bones notícies, queda convidat/da a venir aquest cap de setmana a Mancor de la Vall, a la BinisArrels, la fira de Mancor!

Clicau aquí per consultar el programa de la Fira BiniArrels 2018.