/

Obliguen a pagar 45 euros per embarcar una ensaïmada i les regalen

Ryanair va reclamar als passatgers que pagassin perquè no les havien comprades a l'aeroport de Mallorca

Les ensaïmades tornen a ser protagonistes des del passat divendres, quan uns passatgers de Mallorca varen haver de deixar les ensaïmades que havien comprat per endur-se’n a Alemanya, on viuen.

El motiu és que Ryanair els volia cobrar per embarcar-les la xifra de 45 euros per cada una de les dues ensaïmades que havien comprat a un forn de Porreres. Davant el que varen considerar com un abús, s’estimaren més regalar-les al personal de neteja de l’aeroport de Palma.

Així ho ha explicat en primícia Diario de Mallorca. Ara bé, la polèmica no és nova. El mes de juny de 2013 Ryanair ja intentava cobrar 8 euros per embarcar ensaïmades al seus vols. La mesura va indignar ciutadans i també el Govern de les Illes Balears i les patronals PIMEM i Afedeco. Després de reclamacions i polèmiques, l’any 2018, Ryanair va anunciar que permetria volar amb una ensaïmada a l’avió sense cap cost adicional, juntament amb una maleta d’equipatge de mà.

Ara, davant el viatge dels mallorquins a Alemanya ha tornat a encendre les alarmes. D’una banda, els forners i pastissers de Mallorca lamenten que fets com aquest creen confusió i incertesa, ja que AENA sí que permet embarcar sense restricció les ensaïmades que s’han comprat a l’aeroport  (l’única companyia que no cobra cap taxa si es vol embarcar una ensaïmada comprada fora de l’aeroport és Air Europa) i, d’altra banda, perquè és una manera de posar barreres a un aliment que fa d’ambaixador de la balear major, fet que no passa amb altres dolços.

Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears ha que reclamat que Aena estableixi “els mateixos requisit i controls  per l’equipatge de mà  a totes les companyies aèries” i també ha exigit al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca hi actuïn. De fet, avui mateix, dia 16, Diario de Mallorca ha avançat que el Govern de les Illes Balears ja s’hi ha reunit aquest dilluns.

La repercussió d’aquest cobrament es comença a notar a les xarxes on algun usuari es demana si cal fer boicot a la companyia aèria Ryanair per aquest motiu.

Imatges: Steve001 - Pixabay i IQUA

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat