L’entitat ha fet un estudi i n’ha publicat les conclusions

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) explica que ha analitzat 41 mostres d’oli d’oliva verge extra i els resultats són que els olis analitzats no presenten problemes en paràmetres com l’autenticitat, (és a dir, no s’han mescat amb altres olis), la qualitat o la cura del fruit. Tot i això, l’anàlisi sensorial, que és el que marca les diferències, revela que 20 dels olis analitzats no tenen les propietats que han de tenir els olis d’oliva verge per ser extra.

En aquest enllaç podeu veure la comparació i els olis analitzats.

https://www.ocu.org/comparar-aceite-oliva

Quina diferència hi ha entre oli d’oliva verge extra o verge (sense la paraula extra)? La categoria extra es refereix a olis de qualitat superior i sense defectes. Perquè un oli pugui ser qualificat i venut com a extra ha de superar una prova sensorial, feta en un panell acreditat i amb una metodologia específica que estableix un reglament. Aquesta valoració organolèptica és indispensable per determinar si un oli és verge extra.

Davant la notícia, i segons el que recullen altres mitjans com Economía Digital, l’Associació Nacional d’Industrials Envasadors i Refinadors d’Olis Comestibles (ANIERAC) ha comentat que els seus associats estudiaran si posar una demanda contra l’OCU ja que aquests estudis tenen repercusions econòmiques, com ja va passar l’any 2012, quan l’OCU va publicar un altre estudi, una demanda que va guanyar l’OCU contra la patronal i altres empreses.