La denominació d’origen Oli de Mallorca ha presentat la proposta de cocteleria amb oli d’oliva verge extra (OOVE) de 2024.
Enguany, aquesta beguda ha estat creada pels coctelers Charles Harrington-Clarke i Calum Murray Threipland, de la cocteleria Más Amor de Palma, situada al carrer de Bonaire, número 21. Els gustos i lesaromes de Mallorca, especialment el de l’OOVE amb DO Oli de Mallorca, és el que ha servit d’inspiració als dos bartenders londinencs per a la creació del còctel Or Líquid, un combinat que parteix de dos clàssics de la mixologia, el Collins i el Ramos Gin Fizz.
Quins ingredients té?
Amb una base de ginebra, cítrics com la llimona i la taronja i unes notes herbals aportades amb la farigola, fan servir un oli d’oliva verge extra cupatge de les varietats arbequina i piqual per proporcionar-hi suaus tonalitats dolces i coentes -pròpies de l’oli-, potenciar els sabors de la resta d’ingredients, alhora que aporten textura i un tacte sedós en boca.
Amb la proposta de Harrington-Clarke i Murray Threipland, són catorze els còctels creats amb Oli de Mallorca gràcies a la complicitat amb destacats bartenders i cocteleries de l’illa com Rafa Martín, Matias Iriarte, José Luis Torres, Gabriela Mijas i Fran Marcos, entre d’altres. L’oli d’oliva verge extra no és un ingredient nou per als dos coctelers els quals, d’ençà que varen obrir Más Amor, ara fa sis mesos, ofereixen a la seva carta habitual diversos còctels elaborats amb suc d’oliva pur. A partir d’aquesta setmana, s’hi afegirà Or Líquid, el còctel amb oli de Mallorca per a aquest estiu.
Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural; Pilar Amate, consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca; Joan Amate, director general de Qualitat Alimentària i Producte Local; Conxa Rosillo, vicepresidenta de Vi de la Terra de Mallorca IGP; Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca; com també elaboradors inscrits a la DO Oli de Mallorca i convidats d’àmbits diversos, han estat els primers a poder tastar Or Líquid, en un acte celebrat el 26 de juny.
A més a més, com acompanyament del còctel, els convidats han pogut degustar també Ametlla de Mallorca i Oliva de Mallorca. Per al desenvolupament de l’acció, la DO Oli de Mallorca ha tengut el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Ministerio de Agricultura, Pesca i Alimentación i el Fons Europeu Agricola de Desenvolupament Rural