/

Palma dona el sus a la novena Ruta del Llonguet

Consulta els forns i pastisseries hi participen cada dimecres fins al 13 desembre

Cada dimecres, Palma reivindicarà el llonguet a una trentena de forns i pastisseries amb la Ruta del Llonguet, una iniciativa que tindrà lloc fins al 13 de desembre.

El preu de la promoció de llonguet i beguda aquest any serà de 3,75 €. Cada establiment informarà els clients dels tipus d’entrepans i begudes que inclou la promoció.

Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, ha destacat que aquesta ruta és una activitat ja consolidada i s’ha aconseguit l’objectiu d’augmentar la producció i consum d’aquest panet de Palma: alguns forns de Ciutat ja en fan entre 500 i 600 cada dia. L’any passat es varen vendre uns 5.000 llonguets setmanals durant la ruta, ha destacat Magraner. “Per la bona predisposició dels forns i amb la bona afluència de turistes que hi ha, ara aquesta xifra podrà augmentar”, ha assenyalat el gerent de l’Associació de Forners.

Toni Fuster, director general de Comerç de l’Ajuntament de Palma, ha agraït a l’Associació de Forners i Pastissers l’organització de la Ruta del Llonguet com a activitat de foment de consum del pa tradicional i de dinamització del sector. Fuster també ha destacat que l’activitat dels forns i pastisseries és molt important per a l’economia local, ja que genera llocs de feina a Ciutat i li afegeix atractiu.

Podeu consultar els forns que participen a la Ruta del Llonguet 2023 al mapa següent:

Un producte vinculat a la ciutat
Magraner també ha recordat que el llonguet és l’únic producte gastronòmic que identifica Palma: “És un producte que posa en valor el producte local i al qual volem posar en valor, juntament amb els forns”. Magraner també ha ressaltat que aquest any, a pesar de la inflació, el preu es manté igual que l’any passat.

La presentació de la Ruta va tenir lloc el dimarts 17 d’octubre i hi va participar Rosa Maria Pons, de Dulcelíaco, forn que fa anys que participa en la Ruta, qui va afirmar que aquesta iniciativa és molt positiva per als establiments del sector, ja que revitalitza les vendes i ajuda a donar a conèixer els establiments.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat