/

Quantes persones mengen d’una paella segons el seu diàmetre?

A continuació podeu consultar una taula orientativa i una sèrie de qüestions que també cal tenir en compte

La paella o l’arròs sec no sol faltar a l’estiu i també és present a la resta d’estacions. Aquest plat emblemàtic de la gastronomia valenciana, catalana i balear, té moltes variants i secrets per preparar-lo, però una de les qüestions més freqüents és: quantes persones poden menjar d’una paella segons el diàmetre.

El diàmetre de la paella és un factor clau per determinar quantes persones en poden menjar. Les orientacions són les següents:

  • Paella de 30 cm: 2-3 persones
  • Paella de 34 cm: 3-4 persones
  • Paella de 38 cm: 4-5 persones
  • Paella de 42 cm: 5-6 persones
  • Paella de 46 cm: 6-7 persones
  • Paella de 50 cm: 7-8 persones
  • Paella de 55 cm: 9-10 persones
  • Paella de 60 cm: 11-12 persones
  • Paella de 65 cm: 12-14 persones
  • Paella de 70 cm: 14-16 persones

Tot i això, cal tenir en compte les consideracions següents:

  • Gruixa de l’arròs: La paella ideal té una capa fina d’arròs, normalment d’un màxim de 2 cm de gruix. Això garanteix una cocció uniforme i la creació del desitjat socarrat (la capa lleugerament torrada de l’arròs al fons de la paella).
  • Tipus d’arròs: És millor utilitzar arròs de gra rodó, com el bomba o el sènia, que absorbeixen millor el brou i mantenen una textura adequada.
  • Proporció d’aigua: Normalment, la proporció d’aigua o brou per a una paella és d’aproximadament el doble que la quantitat d’arròs. Tot i això, aquesta proporció pot variar segons el tipus d’arròs i la intensitat del foc.
  • Ingredients: La quantitat i varietat d’ingredients pot influir en la quantitat de comensals que pot servir una paella. Una paella amb molts ingredients (carn, marisc, verdures) pot ser més generosa que una de més senzilla.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat