Les plataformes Panàtics i Pan de Calidad han inclòs quatre forners de Mallorca en la Ruta Espanyola del Bon Pa 2019. Es tracta dels forners Joan Fornari de Forn i Pastisseria Gelabert (Llubí), Toni Gelabert i Jaume Gelabert de la Pastisseria Real (Palma), tots tres integrants de la marca de qualitat Pa d’Aquí, i Tomeu Arbona del Fornet de la Soca (Palma), que ha estat l’únic representant de Balears en la ruta els anys 2017 i 2018.

Només 80 forners de tot l’Estat formen part d’aquesta ruta, uns guardons que també tenen com a premi una Estrella Dir Informática. Segons explica l’organització, la selecció es fa d’entre els millors forners de les Rutes de les Comunitats Autonòmiques. Després de passar la selecció, reben una visita anònima en la qual es valora la presentació´del pa i l’atenció que es fa a la botiga.

L’objectiu de la Ruta del Bon Pa és impulsar el bon pa tradicional, fet a l’obrador, a més de la presentació del pa i l’atenció al client.