El cuiner Raúl Ballesteros, del restaurant Sumailla del Port d’Andratx. ha guanyat el primer premi del concurs Oleotapa amb un plat de peix, concretament un shimesaba (verat marinat) amb aire de Sóller i bombó de tomàtiga de Yucatan. La competició, que enguany celebra la sisena edició, pretén promocionar l’Oli de Mallorca a través de l’alta cuina i en format tapa.

En segona posició ha quedat el cuiner de l’Hotel ValldemossaRicardo Rossi, que ha preparat un escamarlà confitat en oli de cítrics amb coca de xeixa i oliva trencada. El tercer premi ha estat per al cuiner Llorenç Bagur, de Can Pedro de Gènova (Palma), que ha fet un caneló d’Oli de Mallorca amb trempó i gambes de Sóller.

El concurs, organitzat per la DO Oli de Mallorca, ha comptat amb un total de 8 participants, com José Cortés (restaurant Diablito), Marzio Cambulli (Mare by Marzio), Claudio Vargas (Beach Club Gran Folies), Marcos R. Presedo (Soma Restaurant Wine Bar) i Xema Álvarez (Catalina la Fina).

El primer premi ha consistit en una distinció, lot d’Oli de Mallorca i 200 euros per gastar al Mercat de l’Olivar, mentre que el segon i el tercer s’han enduit una distinció, un lot d’oli i vals de 50 euros per al mateix mercat.