Ingredients
-1 mica de mantega
-300 g carabassa torrada (*)
-2 cullerades de parmesà ratllat (20 g) + 1 mica per a gratinar
-2 cullerades de formatge d’untar (tipus Philadelphia)
-1 ó 2 ous (**)
-4 botifarres (morcillas) de ceba (200-250g)
(*) Perquè et fages una idea, per a traure 300 g de carabassa torrada, necessitaràs una carabassa de més de mig ja que amb la cocció es perd aproximadament un 30% del pes en cru.
(**) Depén de la consistència de la barreja. El pastís d’aquesta foto el vam fer amb un motlle una mica més gran i menys quantitat d’ou.

Estris: 2 paelles, 1 motlle quadrat dels d’emplatar d’aproximadament 11×11 cm)
Elaboració
1.- Si no tens la carabassa torrada, fes-ho ara.

2.- Mentrestant, si vas a fer el pastís amb motlles d’emplatar, folra’ls amb paper de forn:

3.- Vés fent la botifarra. Trau-li la pell i esmicola-la. Sofregeix-la en una paella i reserva.

4.- Quan tingues la carabassa feta, pesa els 300 g que es necessiten per a aquesta recepta (la resta, reserva-la per a un altre ús: pastís de carabassa i xocolata, bunyols de carbassa, coca de carabassa i xocolata, o simplement, mengeu-la amb sucre).

5.-Posa una mica de mantega en una paella, afegeix la carabassa i vés aixafant-la amb una forquilla (no cal que la tritures prèviament). Sofregeix-la fins que perda una mica d’aigua.

6.- A continuació posa les dues cullerades de parmesà i les dues de formatge d’untar i remena bé.

7.- Bat els ous i afegeix-los a la barreja anterior. Remena enèrgicament i retira de seguida del foc. Ha de tenir una consistència similar a la d’una beixamel bastant densa.

8.- Seguidament agafa el motlle on faràs el pastís i posa la meitat d’aquesta barreja. Enforna un 5-7 minuts fins que estiga una mica quallada aquesta capa.

9.-Trau del forn i fica la capa de botifarra i una altra capa de carabassa. Fica una mica de parmesà per damunt.

10.- Enforna fins que es qualle i es gratine el formatge, uns 10-15 minuts.

11.- Serveix tebi.

Nota: Cuinar amb carabassa pot resultar arriscat ja que de vegades has d’ajustar les quantitats dels ingredients depenent de si aquesta fa més aigua o menys. Això no hi ha problema si estem fent una crema o un puré però sí que ens influirà en una coca o un pastís. Si et passa que la carabassa tendeix a treure bastant aigua (normalment són les que trobes poc dolces desprès de traure-les del forn), juga amb el foc en el punt 5 o amb els ingredients posant-li més parmesà o un ou més i no tindràs cap problema.
Temps total: (amb la carabassa torrada) uns 30 minuts